România, în topul european al celor mai frumoase castele

De AmosNews 08 Martie 2015, 22:57 Turism

România are castele ca-n vestul Europei, chiar dacă sunt mai puţin cunoscute. Într-un top al celor mai frumoase castele de pe continent, România e prezentă de două ori în primele 15 poziţii. Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Castelul Bran se află pe locul 11, respectiv 14. La Cetatea din Hunedoara va fi organizat, în acest an, şi un Târg European al Castelelor.


Castelul Corvinilor, un valoros monument al arhitecturii medievale, a fost construit pentru Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea. Castelul, care se întinde pe 7.000 de metri pătraţi, are 42 de încăperi si poate fi vizitat.

Numai anul trecut, peste 230.000 de turişti au venit să îl vadă, încasările din bilete fiind de aproximativ 1 milion de euro.

„Dacă este să ne raportăm doar la spaţiul României, în momentul de faţă este cel mai mare ansamblu medieval din România, este un castel unicat, un castel în care putem întâlni numeroase elemente arhitecturale gotice, renascentiste şi câteva elemente baroce”, spune SorinTincu, muzeograf.

Administratorii au decis să găzduiască în acest an un târg internaţional al castelelor.

„Este o modalitate de a promova cât mai bine castelele şi cetăţile şi, de ce nu, se poate lega un circuit al cetăţilor ţinând cont de numeroasele castele din România şi din estul Europei”, spune Dan Bera, administratorul Castelului Corvinilor.

La târgul de la începutul lunii mai, sunt asteptați să își promoveze castelele participanţi din Spania, Cehia, Macedonia și China.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost „destinaţia anului 2014” pentru celebrul site de recomandări turistice Trip Advisor. 

 

Autor AmosNews 08 Martie 2015, 22:57 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii