Poiana Brasov - o posibila optiune de vacanta

De Alexandrina Iordache 09 Februarie 2012, 12:39 Turism
Poiana Brasov este una din cele mai frumoase si mai cautate statiuni din Romania fiind  renumita si pentru practicarea sporturilor de iarna. Asezata la Poalele Masivului Postavarul,la o altitudine de 1030 m, Poiana Brasov este inconjurata de patru mari masive muntoase: Postavarul, Piatra Craiului, Bucegi si Piatra Mare. Ea ofera turistilor pe langa peisajul de o frumusete incredibila, un aer pur, ozonat si foarte multe posibilitati de petrecere a timpului liber.

Asezata la numai 13 km de Brasov, Poiana Brasov benefiaza de o clima montana, stratul de zapada dureaza circa 120 de zile pe an. Denumita si Poiana Soarelui ea atrage mii de turisti, in toate anotimpurile, care vin aici nu numai pentru practicarea sporturilor ci si pentru relaxare bucurandu-se de oaza de liniste si sanatate pe care le-o ofera din plin.

Poiana Brasov este recomandata in tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine (hipertiroidie benigna), pentru boli ale aparatului respirator.

In statiunea Poiana Brasov se poate ajunge din Brasov si Râsnov, pe sosele modernizate, dar si folosind traseele turistice ce pornesc din Brasov, Timisu de Sus, Timisu de Jos, Pârâul Rece, Râsnov si Cristian.

Statiunea dispune de partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, baruri si restaurante dar si de un centru de echitatie si zone de zbor cu parapanta. Sa nu uitam si de telecabine, telesky, telegondola, patinoar, plimbari cu ATV-ul, catarare, tir cu arcul si cu pusca. Gasiti aici centre de închiriat echipamente pentru sporturile de iarna, biciclete, scutere si alte mijloace de transport folosite pentru agrement.
 
Referitor la posibilitatile de cazare, in Poiana Brasov se gasesc foarte multe hoteluri care ofera alaturi de confort si privelisti minunate asupra muntilor. Dar daca, totusi, statiunea este prea aglomerata, asa cum se intampla de obicei iarna, puteti opta si pentru cazare in localitatile din apropiere. O optiune ar fi cazare Brasov.

Cazarea poate fi asigurata, de asemenea, in vile si pensiuni turistice care pun la dispozitie camere amenajate cu bun gust, cu specific local si bucatarie traditionala. Detalii puteti gasi pe internet daca accesati cazare pensiuni.

Din Poiana Brasov se pot vizita in masivul Postavarul: rezervatia Tâmpa, Pietrele lui Solomon, Pestera de Lapte, Muchia Cheii (abruptul Itvig), Templul Idolilor (Bisericuta Pagânilor). Cu telecabina,in 5-6 minute, se poate ajunge pe varful Cristianul Mare.

Nu trebuie ratate excursiile care se pot face la Cetatea Taraneasca Râsnov, la 12 km departare, la Castelul Bran - 30 km si la Brasov. De pe internet se pot afla foarte multe informatii turistice, idei de vacanta, trasee turistice apeland forum calatorii. Tot aici se pot impartasi impresii de calatorie.

 

Autor Alexandrina Iordache 09 Februarie 2012, 12:39 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate