Oferte diverse la targul de turism. Preturi pentru toate buzunarele.

De AGERPRES 15 Martie 2012, 21:34 Turism
Preţurile ofertelor agenţiilor de turism participante la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară 2012, variază între 50 de euro pentru un sejur de trei nopţi, fără transport, în ţări precum Grecia, sau peste 4.000 de euro de persoană pentru croaziere de lux.

'Cele mai căutate destinaţii sunt Grecia, Cipru, Malta, Tunisia, pentru Sărbătorile de Paşte, iar pentru vară, Turcia este pe primul loc în preferinţele turiştilor români', a afirmat joi, la deschiderea târgului, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Corina Martin.

O parte din ofertele prezentate la Târgul de Turism al României au preţuri reduse cu procente cuprinse între 5% şi 10%.

Un sejur de 17 zile în Thailanda şi Cambodgia costă 2.295 euro, cu 14 nopţi de cazare în hoteluri de patru stele, vizite la obiectivele turistice şi transport incluse. De asemenea, un sejur la Kusadasi, cu cazare la hotel de patru stele, all inclusive, costă între 230 euro şi 300 euro, pentru o persoană, în funcţie de perioadă. În Corfu, preţurile variază de la 210 - 230 euro, în hotel de trei stele, pentru şapte nopţi de cazare cu mic dejun inclus şi transport cu autocarul.

De la 190 euro de persoană poate fi achiziţionat un pachet City break Varşovia, cu trei nopţi de cazare la hotel de trei stele în cameră dublă cu mic dejun inclus, transport cu avionul şi taxele de aeroport. De asemenea, un pachet City break Viena costă între 250 - 300 euro.

Un sejur în Punta Cana, în Republica Dominicană, de şapte nopţi în sistem all inclusive, transport cu avionul şi transport de la aeroport costă între 1.250 euro şi 1.700 euro, în funcţie de perioadă.

Un program special Tenerife poate fi cumpărat cu 589 euro pentru şapte nopţi sau 899 euro pentru 14 nopţi, cu transport cu avionul, transport de la aeroport şi o excursie la Santa Cruz incluse. Un program special Costa Blanca poate fi cumpărat cu 400 euro, pentru 13 zile la începutul verii sau începutul toamnei, cu transport inclus, la hotel de patru stele, cu pensiune completă.

Prin Early Booking pentru Spania, în Insulele Canare, poate fi cumpărat un pachet cu aproximativ 1.000 euro, la hoteluri de patru şi cinci stele, care cuprinde şapte nopţi cazare şi masă, transport avion, transfer aeroport hotel. Pentru Palma de Mallorca, un sejur se vinde cu 560 euro - 1.000 euro, în funcţie de perioadă.

Tot prin Early Booking, un sejur la Disneyland Paris costă 275 euro - minisejur de 3 nopţi de cazare şi 4 bilete de intrare în parc.

Un sejur în Zanzibar costă 1.064 euro, pentru şapte nopţi cu taxele de aeroport incluse, bilet de avion şi transfer aeroport hotel, iar în Dubai, de la 394 euro, cu şapte nopţi de cazare, la hotel de trei stele, până la 775 euro, cu cazare la un hotel de cinci stele, cu mic dejun şi transport incluse.

În staţiunea Mamaia, un sejur de şase nopţi la un hotel de trei stele, cu cazare pentru o persoană costă 1.000 - 1.400 lei, în funcţie de perioadă. Un circuit de o zi Transalpina costă 115 lei de persoană, într-un grup de minim 40 de persoane, iar o 'Minivacanţă pe plaiuri olteneşti' poate fi cumpărată cu 350 de lei, de persoană. Aceasta include transport şi cazare în hotel de trei stele.

O cameră de hotel la Călimăneşti - Căciulata costă de la 63 lei la un hotel de două stele pe noapte. În Azuga, o cameră poate costa de la 130 lei, la un hotel de patru stele, în timp ce în Praid, o cameră la o pensiune de patru stele costă de la 30 lei pe noapte.

Sejururile cumpărate în regim Early Booking, program disponibil până la finalul lunii martie 2012, pot fi cumpărate cu preţ redus cu 30%. Reprezentanţii ANAT au menţionat că în condiţiile în care va exista cerere, programul Early Booking ar putea fi prelungit cu două săptămâni.

De asemenea, ANAT derulează programele 'O săptămână la munte', 'Litoralul pentru toţi' şi 'Delta Dunării pentru toţi'.

Pe parcursul anului 2011, sosirile vizitatorilor străini au crescut cu 12,8%, iar cele ale românilor cu 16,9%, potrivit informaţiilor Ministerului Dezoltării Regionale şi Turismului.

Aflat la cea de-a XXVII-a ediţie, Târgul de Turism al României reuneşte 230 de participanţi, pe o suprafaţă totală de 15.000 metri pătraţi. Manifestarea expoziţională este dedicată atât profesioniştilor din domeniu, cât şi publicului interesat de călătorii, vacanţe şi programe de recreere.

La târg participă 28 de ţări şi vor expune firme de profil, agenţii de turism şi tour-operatori, hoteluri şi pensiuni, agenţii de asigurări şi bănci, organizatori de congrese şi turism de afaceri, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale, edituri şi instituţii culturale.

Sunt prezentate oferte de turism pentru sezonul estival, atât în România, cât şi în străinătate - turism cultural, rural şi de business, turism de tratament, destinaţii exotice, croaziere, turism de aventură. Companiile participante vor prezenta sub conceptul 'instant booking' oferte şi discount-uri atractive, valabile doar pe perioada desfăşurării evenimentului.

De asemenea, vor avea loc conferinţe, seminarii, programe artistice, lansări de carte, prezentări de documentare, precum şi expoziţii de fotografie.

TTR este deschis în perioada 15 - 17 martie 2012, între orele 10.00 - 18.00 şi în 18 martie 2012, între orele 10.00 - 16.00.

 

Autor AGERPRES 15 Martie 2012, 21:34 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate