Nitra (Slovakia), un paradis al vacantelor

De Mihai Vintilă 24 Martie 2012, 19:43 Turism

Am fost de curand in Slovakia. Tinta mea au fost cateva orasele printre care si Nitra. De ajuns se ajunge usor cu reteaua de abutobuze. De la Bratislava drumul pe autostrada este usor si simplu si dureaza cca 60 de minute. Costul unui bilet de autobuz este de 4 euro sau 4.4 euro depinde de firma. Oricum este ieftin iar autobuzele sunt de fapt autocare de ultima generatie.

 

Va recomand sa cautati un hotel in zona veche a orasului.E destul de mare dupa standardele locale dar pentru noi e un fel de Slatina asa ca nu ezitati sa va aventurati pe jos. Pentru un turis hotarat in mai putin de 2 zile vezi cam tot ce este interesant.

 

Nu va zgarciti si alegeti un hotel de 3 sau patru stele si nu veti ajunge la 100 de euro pe noapte. Daca vreti ceva mai ieftin pe la 10-15 euro sunt destule pensiuni pe care le gasiti pe booking.com .

 

Majoritatea oamenilor vorbesc germana iar la tanara generatie mai gasesti si unul - doi cu engleza. Batranii vorbesc bine rusa si unii poloneza.

 

Orasul este ingrijit si frumos. E plin de artere cu case de prin secolul XiX- lea si XX-lea majoritatea bine intretinute.

 

Puteti alege din o multime de restaurante si nu va sfiiti sa cereti meniul zilei. In fucntie derestaurant costa intre 3 si 5 euro si va ve-ti satura pentru ca e format din 2 feluri de mancare, obligatoriu o ciorbita, plus un desert. Nu va lipsi nici bautura fie bere fie suc. Nu va zgarciti si nu cautati bauturi gen Coca Cola sau Pepsi. va recomand sucurile de fruncte ambalete la tetra pack. sunt la jumatate de pret fata de Romania si in general sunt mult mai bune ca la noi.

 

Sunt cateva edificii care ar trebui sa nu va scape : Primaria cu turnul cu ceas, orasul vechi si desigur castelul Hrad. Un oras linisit, curat si desprins parca dintr-o alta lume unde binele si frumosul se impletesc.

 

Autor Mihai Vintilă 24 Martie 2012, 19:43 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate