Fantana Trevi - Roma

De Alexandrina Iordache 26 Decembrie 2011, 15:42 Turism
In Roma sunt atatea obiective turistice de vizitat ca simti ca timpul nu-ti ajunge. Oricat de incarcat ai programul sa nu ratezi o vizita la Fantana Trevi, Fontana di Trevi in italiana. Fantana se afla in Piazza di Trevi, in districtul Quirinale. La ea se ajunge destul de usor cu metroul sau autobuzul. Construita in anul 1732 de Nicola Salvi contine si elemente din schitele lui Bernini si Pannini. Este o fantana baroca cu o inaltime de 25 m si 19 m diametru.

Legenda spune ca izvorul a fost descoperit de o fecioara. Construite pe peretele unei constructii, basoreliefurile si grupurile statuare ne spun povestea fantanii: o fecioara pastorita le arata izvorul soldatilor care cautau apa.

Figura dominanta a grupului statuar este Neptun - zeul marii asezat intr-o scoica, condusa de doi cai de mare si doi zei. Din gura lui curge apa. In stanga este reprezentata zeita Abundentei iar in dreapta zeul Sanatatii. Deasupra sculpturilor se gasesc basoreliefuri. Apa de pe fundul fantanii reprezinta marea.

Se spune ca daca arunci un banut in fantana vei reveni sigur in Roma. Atentie insa, banutul trebuie aruncat cu spatele la fantana. Mie nu cred ca mi se va indeplini dorinta pentru ca, la fel ca majoritatea turistilor, am aruncat banutul stand cu fata la fantana.

Fiind una din emblemele Romei, Fantana Trevi este un loc vizitat de foarte multi turisti, zona este foarte aglomerata, cu greu reusesti sa faci o fotografie care sa cuprinda intregul grup statuar.

N-am reusit sa vizitez fantana noaptea. Am inteles ca seara fantana, ca de altfel toate obiectivele turistice din Roma, este feeric luminata fiind o incantare pentru turisti.

 

Autor Alexandrina Iordache 26 Decembrie 2011, 15:42 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii