Parc eolian GDF SUEZ Energy România in comuna Gemenele

De Redactia 05 Mai 2012, 20:07 Stiri din judet

GDF SUEZ Energy România începe lucrările de construcţie a parcului eolian din România. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

 

Primul parc eolian al GDF SUEZ în România va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România). Douăzeci şi una de turbine de câte 2,3 MW fiecare vor fi livrate şi instalate de către compania Siemens, iar companiile Viarom şi Energobit vor efectua execuţia construcţiilor civile şi a lucrărilor electrice şi mecanice.

 

Acest proiect de investiţie în energia verde, primul din judeţul Brăila până în prezent, va contribui atât la dezvoltarea economică a zonei cât şi la prosperitatea socială a comunităţii locale. Astfel, astăzi, compania a donat un microbuz Primăriei comunei Gemenele pentru a asigura transportul elevilor din satul Găvani la şcoala din comuna Gemenele.

 

Evenimentul de inaugurare a lucrărilor a fost deschis de către Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România, în prezenţa oficialităţilor locale. „Acest proiect reprezintă o etapă importantă a diversificării activităţii GDF SUEZ Energy România prin intrarea pe piaţa de producţie de electricitate. Dezvoltarea lui se va realiza având la bază trei principii fundamentale: parteneriatul cu autorităţile locale, implicarea în comunitate şi  dezvoltarea durabilă.”

 

Autor Redactia 05 Mai 2012, 20:07 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii