Ilie Efteme, primarul care sfinteste locul

De Alexandrina Iordache 27 Ianuarie 2014, 19:38 Stiri din judet
Silistea, comuna din judetul Braila, a fost afectata puternic de stihiile dezlantuite de natura. Peste Silistea, ca peste intreg judetul, s-a abatut viscolul prognozat de atentionarile de cod portocaliu si cod rosu.

Vantul puternic si cantitatile mari de zapada au paralizat practic localitatea. Era imposibil sa iesi din casa. Si totusi oamenii au gasit puterea sa faca adevarate tuneluri prin zapada pentru a ajunge la animalele din gospodarie, peste care in cateva minute se asternea din nou zapada.

In Silistea domneste albul imaculat al zapezii. In curti si pe strazi s-au depus cantitati foarte mari de zapada iar datorita vantului puternic, in unele locuri, depunerile de zapada sunt si de 2 metri.

In aceasta dezlantuire a naturii satenii au avut noroc ca nu s-a intrerupt furnizarea apei si a curentului electric. Si mai au un noroc mare: au ales un primar gospodar care se implica personal in rezolvarea problemelor comunitatii.

Duminica, 26 ianuarie, cand oamenii cu greu dadeau zapada din gospodarii, Ilie Efteme, primarul comunei Silistea, s-a urcat pe excavatorul, utilat si cu o lama, din dotarea primariei si a incercat, patrulând pe strazile comunei, sa inlature zapada de pe strazi pentru ca localnicii sa se poata deplasa pentru cele necesare traiului sau pentru a-si ajuta rudele, vecinii, cunoscutii afectati mai puternic de caderile de zapada. Si a facut acest lucru de mai multe ori pentru ca zapada cadea in continuu.

Acelasi lucru l-a facut si in dimineata zilei urmatoare, luni, 27 ianuarie, cand viscolul s-a mai potolit. Si chiar daca in Silistea in aceste zile nu a intrat nici-o masina, nici macar cele care fac aprovizionarea cu pâine, pe strazile localitatii s-a putut circula, mai greu dar s-a circulat.

De altfel, de când a fost ales primar, Ilie Efteme a schimbat fata localitatii Silistea si se implica in activitatea culturala a localitatii. Primarul este sustinator si al Amsamblului „Spicul” care, desi foarte tânar, a reusit sa câstige locul al II-lea la un festival judetean.

O vorba din batrâni spune ca omul sfinteste locul. Primarul comunei Silistea, Ilie Efteme, este un astfel de om.


 

Autor Alexandrina Iordache 27 Ianuarie 2014, 19:38 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii