Cum va fi organizat Let`s Do It, Romania! în judetul Braila

De Redactia 10 Mai 2012, 15:27 Stiri din judet
„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din România, care îsi propune curatarea deseurilor din arealele naturale într-o singura zi. În 2010 si 2011, în cele 2 editii organizate pâna în prezent, peste 500 000 de voluntari au participat în Ziua de Curatenie Nationala.

In 2012, Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi în care România va face curatenie alaturi de Bulgaria, Republica Moldova si Turcia, ca parte din initiativa globala Let`s Do It World! Peste 85 de tari din întreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala, în perioada 24 martie - 25 septembrie.

Asociatia Pro Democratia Club Braila este, pentru a doua oara consecutiv, coordonatoarea regionala a acestei actiuni, prin reprezentantii sai Mariana BÂTCA – vicepresedinte - coordonator regional si Viorel Grosu – presedinte - asistent coordonator regional.

Obiectivul „Let’s Do It, Romania!” la nivel local pentru acest an este de a pune accent pe calitate, lasând pe planul doi cantitatea.

Astfel, în ziua de 12 mai se va actiona în zone concentrate, respectiv:

- Statiunea Lacu-Sarat- cu participarea voluntarilor proprii, precum si a tuturor celor interesati sa ne fie alaturi

- Zona FNC – Cartier Chercea - prin implicarea ca voluntari a grupurilor de detinuti din Penitenciarul Braila si a Penitenciarului pentru Minori si Tineri Tichilesti
  
- Zonele riverane Dunarii de pe raza comunelor Chiscani, Tichilesti,Gropeni, Stancuta dar si malul Siretului pe teritoriu comunei Vadeni - prin implicarea locuitorilor acestor comune

Conceptul pentru acest an este “family”, în sensul ca invitatia este adresata familiilor, cu participarea tuturor membrilor (de la cel mai tânar la cel mai vârstnic membru), rudelor, prietenilor, vecinilor.

În acelasi timp, acest concept include si reprezentantii societatilor comerciale, institutiilor, firmelor private, companiilor private si de stat. Astfel, fiecare manager poate aduce alaturi angajati, împreuna cu familiile acestora, facilitând astfel ideea de team-building.

Pentru aceasta, va exista o continuitate în desfasurarea activitatilor, pe
urmatorul model:

Dimineata, începând cu ora 9.00, timp de aproximativ 2-3 ore, se va actiona pe zona de responsabilitate pentru ecologizarea acesteia,

Dupa încheierea activitatii de ecologizare, fiecare grup/echipa se va deplasa catre zona special amenajata pentru picnic, în spatiul special amenajat în incinta Taberei de copii Lacu Sarat;

La încheierea picnicului va începe un spectacol cu muzica si dans (de la ora 15.30), pe durata a peste 3 ore.

Zona care se doreste a fi ecologizata are ca repere limita cu sat Varsatura, pe partea dreapta, în directia de mers Slobozia, limita cu drumul judetean ce leaga DN1 si DE 85, interiorul statiunii Lacu Sarat. Întreaga zona va fi sectorizata, în asa fel încât, functie de numarul grupului de participanti, sa fie alocata o suprafata corespunzatoare.

Pentru aceasta activitate, participantii vor primi manusi de protectie si saci din plastic, gunoiul colectat urmând sa fie preluat de catre reprezentantii firmelor de salubrizare si transportat catre groapa ecologica din localitatea Pietroiu.

În jurul prânzului, toti participantii se vor deplasa într-o zona ce va fi special pregatita pentru picnic (în interiorul statiunii-incinta Taberei de copii Lacu Sarat), urmând ca fiecare sa pregateasca picnicul dupa dorinta.

Pe durata pregatirilor, copiii prezenti vor fi atrasi la jocuri de catre  voluntarii Organizatiei Cercetasii României - filiala Braila.

În zona centrala a statiunii (la rondou), la ora 15.30 se va da startul spectacolului cu muzica usoara si populara, dansuri populare traditionale (inclusiv ale minoritatilor din judetul Braila). Estimam ca întreaga actiune sa se încheie în jurul orelor 19.00-19.30.

Desi am întrat în campania electorala, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca „Let’s Do It Romania!” este o actiune fara amprenta politica, nefiind permisa nici o prezentare a candidatilor, bannere, însemne specifice ale formatiunilor politice. Cei care vor participa la activitate, au fost atentionati sa poarte *tricouri albe*, evitându-se astfel orice asociere cu o culoare a vreunui partid politic/alianta politica.

Dorim sa subliniem faptul ca, în acest an, si-au manifestat dorinta de a se
implica în actiune  alaturi de noi reprezentantii: Vodafone Romania-regiunea Braila, Selgros Braila, Billa, 3R Ecologic, reprezentanta Toyota Braila, Organizatia Cercetasii Romaniei - filiala Braila, Organizatia „Trebuie!”, Organizatia Centrul European de Informare si Dezvoltare Braila, Provident, Primaria Braila, Penitenciarul Braila si Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, Jandarmeria Braila, Agentia pentru Protectia Mediului, Primariile localitatilor Chiscani, Tichilesti, Gropeni, Stancuta, Vadeni, ISU Braila, elevi si cadre didactice din diferite institutii, toti sub egida voluntariatului.


 

Autor Redactia 10 Mai 2012, 15:27 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate