Moș Crăciun a venit la Ansamblul ”Spicul” Siliștea

De Alexandrina Iordache 20 Decembrie 2015, 16:02 Stiri din judet

pom CraciunSala de festivități a Căminului Cultural din Siliștea a fost plină până la refuz, vineri 18 decembrie 2015. Evenimentul cultural care s-a desfășurat aici a fost serbarea de Crăciun, manifestare oferită sătenilor de Ansamblul folcloric ”Spicul” din localitate.

Pe lângă săteni a fost prezent și Calu Cristian, preot la Parohia ”Sf. Gheorghe” Mărtăcești, sat component al comunei. Acesta a venit însoțit de un grup de copii care, poate, în viitor vor fi viitori membri ai ansamblului.

După cum menționa în deschiderea evenimentului doamna Ecaterina Stanciu, directoarea Scolii gimnaziale, membrii Ansamblului ”Spicul”, premiați la multe evenimente culturale la care au participat pe parcursul anului care se încheie, au ținut, ca prin acest spectacol, să ofere cetățenilor din localitate rodul muncii lor și să le ureze ”La mulți ani”.

Doamna directoare a mai subliniat faptul că ”vedetele” ansamblului, dar și ale localității, sunt membrii formației de copii și juniori care, de-a lungul anului, au participat la cele mai multe concursuri de unde s-au întors cu premii.

Dintre acestea a menționat numai ultimul eveniment și anume ediția a IV-a a Festivalului interjudețean de dans pentru copii EURO DANCE care s-a desfășurat la București pe 5 decembrie 2015. La acest festival Ansamblul ”Spicul” a participat cu grupa de copii, categoria de vârstă 6-10 ani și juniori, categoria de vârstă 11-14 ani. De la festival copii s-au întors cu locul I, iar juniorii cu locul II.

Programul artistic a fost deschis de solista Bianca Mirică, cea mai mică participantă din spectacol, membră a formației de copii a ansamblului ”Spicul”. Ea a interpretat două melodii popansamblul Spicululare la fel ca și cealaltă solistă a ansamblului, Stan Alexia. Tot copiii au susținut o suită de dansuri populare după care au urmat juniorii și seniorii ansamblului și solista Tudorița Voineag care a interpretat mai multe melodii populare dar și un colind vechi pe care îl știa de la bunicul dânsei.

Din program n-au lipsit nici colindele interpretate de întreg ansamblul. Trebuie să remarc surpriza pe care a oferit-o celor prezenți seniorii ansamblului care au executat un dans fără muzica, în acompaniamentul vocilor și al bătăilor de picioare. Coregrafia dansului a fost asigurată de Sanda Damache și Marian Stanciu. Au ținut, de asemenea, să ureze ”La mulți ani” celor prezenți interpretând și dansând pe această melodie.

Activitatea Ansamblului ”Spicul” este susținută de primarul localității, domnul Ilie Efteme, care de cele mai multe ori însoțește ansamblul la evenimentele la care participă.

Moș Crăciun, sponsorizat de o firmă din comună, a fost darnic cu membrii ansamblului cărora le-a oferit daruri și o excursie la munte. Moș Crăciun nu i-a uitat nici pe cei doi colaboratori ai ansamblului,  solista Voineag Tudorița și Popa Gabriela.

 

Autor Alexandrina Iordache 20 Decembrie 2015, 16:02 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii