Ansamblul folcloric Spicul din Silistea si grupul vocal Ionul din Mircea Voda, prezente la Festivalul Folcloric de la Jitia

De Alexandrina Iordache 07 August 2014, 07:09 Stiri din judet
Duminica, 10 august 2014, începând cu ora 11,00, în Poiana Negari din Jitia, jud. Vrancea, are loc a XLVII-a editie a Festivalului Folcloric de la Jitia, o sărbătoare a cântecului, dansului şi portului popular râmnicean.

La festival, alaturi de ansamblurile traditionale vrâncene din Nereju, Năruja, Spulber, Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei”,  cele de pe Valea Râmnicului Sarat: Dumitreşti, Chiojdeni, Vintileasca şi Jitia vor participa ansambluri din judetele vecine Braila si Galati.

Invitat special al evenimentului este cunoscuta interpreta de muzica populară, Niculina Stoican.

Alaturi de Ansamblul Folcloric “Cununiţa satului” din Lieşti, din judetul Braila vor participa: Ansamblul Folcloric “Spicul” din comuna Siliştea si grupul vocal barbatesc ”Ionul” din comuna Mircea Voda.

”Ca vatră etnofolclorică aflată în zona de interferenţă Vrancei şi Buzăului, Jitia constituie o prezenţă activă, distinctă în viaţa culturală a judeţului. La nivel local funcţionează Ansamblul Folcloric “Chindia” şi formaţia de dansuri bărbăteşti “Brâul de la Jitia” - Pantelimon Sorin.

 

Autor Alexandrina Iordache 07 August 2014, 07:09 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii