Inceput de an scolar la Silistea

De Alexandrina Iordache 15 Septembrie 2014, 19:16 Stiri din judet
E 15 septembrie. In toate scolile clopotelul a anuntat începerea noului an scolar. Elevii Scolii gimnaziale din comuna Silistea, judetul Braila, au pasit emotionati pragul scolii. Au avut de ce. Scoala în care învata a fost renovata pe perioada vacantei. Este adevarat ca mai sunt câteva lucrari de executat dar si acestea, în cel mai scurt timp, vor fi realizate dupa cum a spus primarul comunei, Ilie Efteme, prezent la festivitatea de deschidere a noului an scolar.

Aspectul scolii s-a schimbat total: acoperis nou, o noua fatada, curtea betonata si cu banci, un nou gard este înca în lucru, un spatiu special construit pentru distribuirea laptelui si cornului si, cât de curând, grup social în cladirea scolii. Si chiar daca la exterior mai erau unele lucrari de executat nimic nu lasa sa se vada acest lucru. Peste tot era ordine si totul stralucea de curatenie atât în curtea scolii cât, mai ales, în salile de clasa.

Felicitari primarului comunei si întregului personal al scolii pentru efortul depus ca elevii sa înceapa scoala în conditii optime.

In curtea scolii, plina de copii, parinti si bunici, orice conversatie a fost întrerupta de sunetul clopotelului, semn ca noul an scolar a început. Copiii, foarte disciplinati, adunati în careu, au ascultat cu atentie cuvintele dnei profesoare Stanciu Ecaterina, directoarea scolii, care le-a urat bun venit si un an nou scolar plin de realizari.

La festivitate, alaturi de copii, parinti, bunici si cadre didactice au fost prezenti: primarul comunei Ilie Efteme, preotul paroh Daniel Ion si Ciuclaru Cornel din partea postului de Politie care, în scurte interventii, au urat succes elevilor si profesorilor în noul an scolar asigurându-i de sprijinul lor.

Preotul paroh a rostit împreuna cu elevii rugaciunea "Tatal nostru", i-a binecuvantat si le-a urat succes la învatatura. Ca în fiecare an, directoarea scolii  Ecaterina Stanciu a prezentat ”bobocii” - elevii clasei 0 si colectivul de cadre didactice.

Elevii, cu bratele pline de flori, s-au îndreptat apoi spre salile de curs, cei mai mici fiind însotiti de parinti. Am urmat elevii clasei a IV-a în sala în care isi vor desfasura cursurile. Dat fiind numarul mic de elevi, la clasele mici învatamântul e simultan, în cazul de fata clasa a III-a cu clasa a IV-a, prof.pentru învatamânt primar Constantina Lupu.

Am asistat la momente emotionante retraind, alaturi de acesti elevi, anii de scoala. Profesoara Constantina Lupu a primit fiecare elev cu un zâmbet si o vorba buna. Nici elevii nu au fost mai prejos oferindu-i frumoase buchete de flori dupa care si-au ocupat locurile în banci sub privirile dragastoase ale mamelor.

Pe o banca - câteva manuale, unele din ele uzate. Din câte le-a spus profesoara Lupu parintilor am înteles ca elevii vor primi aceste manuale urmând ca în perioada imediat urmatoare, pe cheltuiala parintilor, sa fie achizitionate manuale noi.

Se fac reforme peste reforme în învatamânt. Fiecare ministru vine cu alte idei, care mai de care mai nastrusnice, dar lucrurile simple, normale le scapa mereu din vedere. Cum sa atragi un copil sa învete când manualele puse la dispozitie ”gratuit” sunt atât de uzate ca ti-e scârba sa te uiti la ele?

 

Autor Alexandrina Iordache 15 Septembrie 2014, 19:16 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate