Seară de muzică românească la Viziru

De Mihai Vintilă 01 Iulie 2019, 20:49 Stiri din judet

viziru 30 iunie 2019

Duminică, 30 iunie 2019, în comuna Viziru din județul Brăila a avut loc lansarea Asociației ”Grupul de inițiativă Viziru”.

Cu acest prilej Asociația a organizat o ”Seară de muzică românească” ce a avut ca invitați formația de muzică românească veche Kalofonis din Galați, corul „Nectar” al parohiei ”Viziru de Jos”, ansamblul de dansuri populare ”Garofița ” din localitatea Lanurile, interpreta de muzică populară Popescu Alina, fiică a satului, acompaniată la orgă de Mocanu Adrian.

La eveniment au participat aproximativ 300 de persoane, în frunte cu primarul satului, preoți, cadre didactice, reprezentanti ai Asociației Clubul de Turism”Proilavia,” reporterul postului de radio ”Antena Satelor”.

La final, artiști și spectatori, ne-am prins în tradiționala horă românească de duminică.
A fost un moment frumos în viața satului nostru, de cântec și joc românesc, de readucere în prim plan a valorilor spirituale ale satului românesc, unul din obiectivele Asociației.

Scopul Asociației ”Grupul de inițiativă Viziru„ este iniţierea, promovarea, sprijinirea, realizarea şi coordonarea de proiecte, programe şi activităţi care să contribuie la dezvoltarea comunei Viziru, județul Brăila, în principal, dar si a altor regiuni, din punct de vedere comunitar, social, educațional, cultural, economic, turistic, ecologic şi spiritual ; conservarea, promovarea și valorificarea tradițiilor și obiceiurilor populare, combaterea marginalizării sociale și promovarea etosuluiromânesc.

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 01 Iulie 2019, 20:49 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii