Scorţaru Vechi | comercializau legume fără a deţine documente de provenienţă

De IPJ Braila 06 Mai 2020, 20:28 Stiri din judet

În cursul zilei marti 5 mai, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila i-au depistat şi identificat pe raza localităţii Scorţaru Vechi, pe un bărbat şi o femeie, ambii din judeţul Galaţi, în timp ce comercializau legume fără a deţine documente de provenienţă.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, s-a constatat faptul că cele două persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunii de furt.

În fapt, la data de 07.04.2020, cei doi gălăţeni ar fi oferit spre vânzare un sac cu cartofi, unui tânăr de 24 de ani, din satul Scorţaru Vechi, iar în momentul în care li s-a înmânat banii pentru plata legumelor, aceştia au plecat fără a restitui restul tânărului, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru furt.

Întrucât, bărbatul nu deţinea documente de provenienţă a legumelor, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar întreaga cantitate de legume a fost ridicată în vederea confiscării şi predată pe bază de proces-verbal unei societăţi comerciale, în vederea valorificării.

Totodată, femeia nu a putut prezenta declaraţia pe propria răspundere în care să-şi justifice deplasarea în afara locuinţei, aceasta fiind sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.M. nr.3/2020.

 

 

Autor IPJ Braila 06 Mai 2020, 20:28 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii