Ansamblul Spicul Silistea prezent la Festivalul Traditiilor Românesti organizat la Pechea

De Alexandrina Iordache 03 Iunie 2014, 12:08 Stiri din judet
Duminica, 1 iunie 2014, de Ziua copilului, la Pechea, judetul Galati, a avut loc a V-a editie a Festivalului Traditiilor Românesti - AKTA. Festivalul s-a desfasurat pe stadionul din Pechea, la el participând alaturi de ansambluri folclorice si solisti din mai multe judete. Un numeros public a tinut sa fie prezent la evenimentul organizat de AKTA cu sprijinul Primariei Pechea.

Expozitiile cu vânzare ale mesterilor populari au constituit un punct de atractie. Mi-a atras atentia standul mesterului popular, la Centrul Popular ”Dunarea de Jos” Galati, Crisan Stefania. De la bunica sa a mostenit dragostea pentru povesti si arta populara. Acum, din materiale refolosibile, realizeaza personajele din povestile care i-au încântat copilaria cu care participa la târguri si expozitii, la Pechea fiind prima participare. Prima papusa realizata a fost cea intitulata ”Pica para mălăiată” dupa care au urmat multe alte papusi si obiecte. Cea mai mare dorinta a doamnei Crisan, nascuta la Pechea, este aceea de a realiza, în casa parinteasca din Pechea, un muzeu în care sa-si expuna creatiile.

La Festivalul Traditiilor Românesti a participat si Ansamblul folcloric ”Spicul” din Silistea, jud. Braila. Desi tânar, ansamblul este prezent atât la festivaluri cât si la concursuri. La Pechea ansamblul s-a prezentat cu mini-juniorii. Acestia au fost însotiti de primarul Ilie Efteme, Stanciu Ecaterina, directoarea Scolii gimnaziale Silistea si de instructorul Dămache Sandica. Programul lor a cuprins suita de dansuri ”Alunelul” si melodii interpretate de grupul vocal, prestatia artistica si tinuta fiind aplaudate la scena deschisa.

Tot în data de 1 iunie, ora 17,00, ansamblul ”Spicul” seniori a participat, la invitatia organizatorilor, la spectacolul ”Pe aripile copilariei” organizat pe faleza Dunarii cu ocazia Zilei copilului. Ansamblul a prezentat un moment folcloric.

 

Autor Alexandrina Iordache 03 Iunie 2014, 12:08 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate