Movila Miresii: produse pentru protecţia plantelor având termenul de valabilitate expirat

De IPJ Braila 12 Septembrie 2018, 23:05 Stiri din judet

La data de 11 septembrie, poliţiştii au depistat, pe raza comunei Movila Miresii, produse pentru protecţia plantelor având termenul de valabilitate, cât şi documentele de utilizare expirate.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat o acţiune privind prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Cu această ocazie, la depozitul cu produse de protecţie a plantelor, de pe raza comunei Movila Miresii, deţinut de către un consătean, în vârstă de 51 de ani, au fost găsite mai multe produse pentru protecţia plantelor având termenul de valabilitate expirat, acestea devenind deşeuri.

Întrucât documentele de folosire a pesticidelor pe teritoriul României aveau termenul de utilizare expirat, cantitatea de 12 litri de produse de protecţie a plantelor a fost indisponibilizată.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculose care au devenit deşeuri şi utilizarea produselor de protectie a plantelor neautorizate.

 

 

Autor IPJ Braila 12 Septembrie 2018, 23:05 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii