Flori şi emoţii cu ghiozdan, la Rîmnicelu

De Ionel Lazarică 16 Septembrie 2014, 22:47 Stiri din judet
Luni, 15 septembrie 2014, la Şcoala Gimnazială Rîmnicelu, judetul Braila, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar la care au fost invitaţi să participe primarul comunei, Lucian Chiru, preotul din localitate, Ionel Ioniţă şi un reprezentant al IPJ Brăila, inspectorul Dragoş Stan.

La şcoala din localitate şi la structurile din Constantineşti şi Mihail Kogălniceanu sunt înscrişi 262 de elevi, sub coordonarea a 22 de cadre didactice, dintre care un număr de 7 sunt localnici, ceilalţi fiind navetişti.

Cu ocazia începerii noului an şcolar, cu sprijinul autorităţilor locale, apropiate şcolii, au fost finalizate mai multe obiective de investiţii precum locul de joacă, din curtea grădiniţei, în valoare de 35.000 lei, gard împrejmuitor la structura M.Kogălniceanu şi lucrări de modernizare la structura Constantineşti.

Au fost derulate, pe timpul verii, activităţi gospodăreşti de curăţenie şi îngrijire, la toate structurile, conform planului întocmit la nivelul conducerii instituţiei şcolare. De asemenea, şcoala a beneficiat de montarea unui sistem de supraveghere video, care vine în sprijinul prevenirii actelor de încălcare a normelor de disciplină, instituite pe baza  regulamentului de ordine interioară.

Se intenţionează înfiinţarea unei plantaţii de minimum 2500 de puieţi de salcâm, cu rol de protecţie pe timp de iarnă (iernile fiind foarte aspre aici), acţiune sprijinită de Ocolul Silvic Brăila.

Începând cu acest an şcolar, s-a reuşit demararea proiectului “A doua şansă” care se desfăşoară,  pentru prima dată în comunitatea locală,  pentru persoanele care au depăşit vârsta limită de şcolarizare, fiind înscrişi 17 cursanţi,  care ar trebui să înceapă cu clasa a V-a (s-au efectuat verificări în actele şcolare şi pe teren). Mai există un astfel de proiect doar în comuna Şuţeşti şi la Şcoala “Anton Pann” din Brăila.

Au fost reliefate şi rezultatele bune şi foarte bune obţinute de elevii şcolii,  în cadrul Asociaţiei Sportive “iSport Rîmnicelu” dar şi rezultatele obţinute în cadrul proiectului “Conservarea biodiversităţii în ariile naturale protejate” fiind cuprinsă în proiect şi pădurea locală, Camniţa, elevii participanţi fiind invitaţi să viziteze şi celelalte păduri din cadrul proiectului.

S-a amintit şi faptul că a  fost instituită, de Ziua Şcolii, pe 26 octombrie, o competiţie sportivă intitulată “Cupa Rîmnicelu”, întrecere care a devenit tradiţie, fiind invitate să participe mai multe şcoli din judeţ.

“Aş dori, în viitorul apropiat şi în măsura posibilităţilor, să amenajez o bază sportivă la nivelul şcolii, pentru descoperirea şi promovarea elevilor cu aptitudini deosebite în domeniul sportului, eu având această specialitate” ne-a declarat prof. Dragoş Mocanu, directorul şcolii.

 

Autor Ionel Lazarică 16 Septembrie 2014, 22:47 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate