Dragobetele sărută fetele - emoționant eveniment folcloric organizat în comuna Siliștea din Brăila

De Virgil Andronescu 26 Martie 2017, 10:00 Stiri din judet

Dragobete saruta fete la Silistea 2017 -1

Primăria și Consiliul Local al Comunei Siliștea din județul Brăila, Școala Gimnazială Siliștea, Ansamblul folcloric Spicul și revista InfoZone au prezentat în ziua de 18 martie 2017 spectacolul folcloric Dragobetele sărută fetele.

Invitații speciali ai zilei au fost Ansamblul Folcloric Cununa Bărăganului din comuna Săveni județul Ialomița. Evenimentul s-a desfășurat la Căminul Cultural din comuna Siliștea.

Începând cu ora 13, Gabriela Popa a urcat pe scenă în rolul de prezentatoare a întregului program de cântece, dansuri, obiceiuri și datini populare dedicate zilei Dragobetelui- ziua îndrăgostiților în tradiția populară.

În deschiderea programului s-a ținut un moment de reculegere în memoria artiste de muzică populară Ileana Ciuculete pe care am avut bucuria să o avem înspectacol pe data de 28 septembrie 2016 la Sărbătoarea Gospodarului Siliștean.

Deschiderea celei de-a IV-a editii a evenimentului s-a făcut de către primarul Efteme Ilie, gazda șezătorii, care a mulțumit oaspeților și a urat succes artiștilor.

Dragobete saruta fete la Silistea 2017 -2

Spectacolul a început cu proiecția filmului Clipiri un exceptional film despre istoria multietnică a Brăilei și a continuat cu sceneta șezătorii tradiționale de Dragobete realizată de Ansamblul Spicul Senior după scenariul profesorului etnolog Chiriță Mariana. Pe scenă au mai evoluat încântând numerosul public, Ansamblul Cununa Bărăganului din comuna Săveni județul Ialomița, formația Spicul Mini Junior și Ansamblul Spicul Junior ultimile din comuna gazdă Silistea.

Dragobete saruta fete la Silistea 2017 -3

Au cântat Stan Alexia și Bianca Mirică solilste ale Ansamblului Spicul Junior.

Pe întreaga durată a spectacolului cât și după emoționantul moment primarul Efteme Ilie a fost alături de oaspetele său, doamna primar al Comunei Săveni din judetul Ialomita, Drăgoi Mirela și a participat la buna organizare a evenimentului.

Dragobete saruta fete la Silistea 2017 -4

A fost un spectacol foarte bine organizat. Un eveniment unde micii artiști au fost răsplătiți cu diplome și trofee din partea revistei Infozone, iar doamnele și domnișoarele au primit in dar flori din partea primarului Ilie Efteme. Participanții au fost serviți pe toată durate evenimentului cu dulciuri pregătite de gospodinele localității.

 

Autor Virgil Andronescu 26 Martie 2017, 10:00 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii