Centrul Educational Comunitar Viziru - finalizare de proiect

De Frimu Ghinea 10 August 2016, 08:38 Stiri din judet

In data de 08.08.2016, Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila, a derulat conferinta de inchidere a proiectului “Centrul Educational Comunitar Viziru" finantat in cadrul Apelului Local din cadrul programului R010, „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale” program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European(SEE) 2009-2014.

Promotorul de proiect si beneficiarul finantarii a fost Primaria comunei Viziru, judetul Braila, in parteneriat cu Asociatia Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila Braila. Proiectul a beneficiat si de sprijinul membrilor Grupului de Initiativa Locala „AVEN AMENTZA” Viziru.

Proiectului a vizat o abordare integrata si a facilitat accesul si participarea copiilor si tinerilor aflati in situatii de risc, precum si a familiilor acestora la: educatie, hrana, instruire, la activitati extra-curriculare/de petrecere a timpului liber, cresterea nivelului de pregatire pentru scoala, imbunatatirea frecventei scolare, diminuarea riscului de abandon scolar, intelegerea de catre parinti a necesitatii educatiei pentru viitorul copiilor lor si a importantei mentinerii starii de sanatate precum si cresterea gradului de instruire a personalului care lucreaza/furnizeaza servicii copiilor in situatii de risc, inclusiv de etnie roma si a tinerilor in situatii de risc pentru imbunatatirea si dobandirea de noi abilitati si competente necesare, in contextul actual, pe piata muncii.

Finantarea nerambursabila de care a beneficiat proiectul a fost in valoare de 703.273,00 lei din care 597.782,05 lei grant SEE si 105.490,95 lei cofinatarea primariei comunei Viziru, perioada de implementare a proiectului a fost de 20 luni (noiembrie 2014- iunie 2016).

In urma lucrarilor de reabilitare si extindere derulate prin proiect, Centrul are in prezent o suprafata de 417 mp, dispune de 3 sali de clasa, cu o capacitate de 25 de locuri, din care un laborator de informatica. Toate salile de clasa au fost echipate cu mobilier nou, iar laboratorul de informatica are un numar de 25 desk-top-uri.

Alte activitati derulate in proiect au fost:
-Furnizarea serviciilor de educatie „scoala dupa scoala”
-Furnizare hrana
-Campanie de informare pentru constientizarea nevoii de educatie
-Campanie de educatie ecologica si sanitara
-Curs de instruire in metode de educatie non-formala pentru personalul care lucreaza/ furnizeaza servicii copiilor in situatii de risc, inclusiv copii de etnie roma.

 

Autor Frimu Ghinea 10 August 2016, 08:38 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii