Brăila | Accident feroviar.Trenul de Galați a lovit o instalație de irigat in Lacu Sărat

De IPJ Braila 23 Aprilie 2020, 18:53 Stiri din judet

La data de 21.04.2020, în jurul orei 06:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Brăila au fost sesizați, prin apel 112, de către conductorul trenului care circula pe ruta Galați-București Nord cu privire la faptul că, în dreptul localiității Lacu Sărat, a lovit o instalație de irigat care se afla în gabaritul liniilor de cale ferată.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că un angajat al unei societăți agricole, ce are în exploatare terenul din proximitatea căii ferate, ar fi efectuat, pe timpul nopții, manevrarea instalației de irigare prin aspresie în mod mecanic, fără a supraveghea deplasarea acesteia.

Deși acesta ar fi observat că modul său de acționare ar fi condus la pătrunderea unui tronson din instalație în agabaritul liniei de cale ferată, acesta nu a anunțat situația creată, pentru a fi luate măsuri în acest sens.

În urma impactului au fost înregistrate doar pagube materiale, iar incidentul a condus la întârzierea a două trenuri cu 101, respectiv 60 de minute.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de accident de cale ferată, raportat la infracțiunea de distrugere sau semnalizare falsă.

Polițiștii le atrag atenția tuturor producătorilor agricoli, indiferent de forma juridică, ca atunci când efectuează activități în proximitatea căilor ferate, să își ia toate măsurile de precauție pentru ca acestea să fie desfășurate în condiții de maximă siguranță, pentru a evita producerea unor dezastre.

În cazul în care luați la cunoștință despre o astfel de situație, să sesizați de urgență organele de poliție pentru a interveni în vederea prevenirii unui eveniment nefericit, care se poate înregistra nu numai cu pagube materiale.

 

 

Autor IPJ Braila 23 Aprilie 2020, 18:53 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Țugui Nicu 27 Aprilie 2020, 12:45

    Să înteleg că în Județul Brăila, unde bântuie seceta, se irigă pe calea ferată

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii