Proilavia lanseaza proiectul “Sport și sănătate în aer liber - izvor de energie!”

De Redactia 09 Iulie 2015, 09:29 Sport

Poarta Cetatii BraileiAsociația Clubul de turism Proilavia Brăila organizează, vineri, 10 iulie 2014, ora 10:00,  la Centrul Multicultural și de Recreere „Poarta Cetății Brăila”, str.Ana Aslan nr. 27-29, conferința de presă și lansarea oficială a proiectului  „Sport și sănătate în aer liber - izvor de energie!".

Proiectul se derulează în perioada 1 iulie  – 30 octombrie 2015 și are ca scop principal conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (8-30 ani) de importanța alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos prin încurajarea practicării  exercițiilor fizice, de mișcare și sportive în aer liber.

Proiectul se desfășoară in județul Brăila - municipiul Brăila, orașul Însurăței, comuna Traian, comuna Tichilesti, comuna Baraganu, comuna Ciocile.

Principalele activități:
campanie de informare (tip caravană)  privind beneficiile unui stil de viață sănătos prin activități recreative-sportive fizice și a petrecerii timpul liber în mod plăcut în spații nonformale
- jocuri outdoor nonformale cu tematici sportive-recreative:
- vânătoarea de comori
- olimpiada veselă
- ștafeta
- sport alternativ
- orientare turistică-sportivă
- gimnastică – flotări, genoflexiuni, mișcare
- minicros
- plimbări cu biciclete
- jocuri de echipă: super rugby, volei, badminton, plimbări cu accent pe partea sportivă/ de mișcare

Justificarea alegerii acestor tipuri de activități practice cu tematică sportivă, derivă din faptul că acestea îi ajută pe copii și tineri în creşterea încrederii în propriile capacităţi, accentul punându-se pe dezvoltarea abilităților, al fair-playul, al spiritul de competitie, a unui stil de viață sănătos și lucru în echipă. De asemenea, aceştia vor dezvolta o atenţie sporită faţă de starea lor de sănătate, a faptului că trebuie să practice cât mai multe activități sportive în aer liber și să crească  numărul orelor dedicate mișcării.  Tinerii vor învăţa  să profite în mod direct de spațiile în aer liber pentru a practica un sport, a se juca.

www.sport-si-sanatate-in-aer-liber.blogspot.ro
www.facebook.com/sport-si-sanatate-in-aer-liber

Proiect finantat de Consiliul Județean Brăila
Programul pentru finanțarea nerambursabilă  a activităților nonprofit de interes judetean –cultură, culte, sport pentru anul 2015

Asociația Clubul de turism Proilavia Brăila

 

Autor Redactia 09 Iulie 2015, 09:29 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii