Proiectul “ Sport și sănătate în aer liber – izvor de energie!”, concluzii la final

De Alexandrina Iordache 27 Octombrie 2015, 14:48 Sport

afis proiectMiercuri 28  octombrie  2015, ora 14, la Centrul Multicultural și de Recreere POARTA CETĂȚII BRĂILA ( str.Ana Aslan 27-29), Asociatia Clubul de Turism Proilavia Brăila organizeaza o conferinta de presa cu ocazia finalizarii proiectului „Sport și sănătate în aer liber-izvor de energie!”. Evenimentul cuprinde prezentare de materiale foto si video, diseminare rezultate, evaluare proiect si discutii libere.

Derulat în perioada iulie-octombrie 2015, în municipiul Brăila, orașul Insuratei, comunele Ciocile, Brărăganu, Traian, Tichilesti, proiectul a avut ca principal scop conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (8-30 ani) a importanței alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării  exercițiilor fizice, sportive si de miscare în aer liber.

Proiectul a fot finanțat de Consiliul Județean Brăila, Programul pentru finanțarea nerambursabilă  a activiățtilor nonprofit de interes județean –cultură, culte, sport pentru anul 2015.

Dupa cum informeaza Asociatia de Turism ”Proilavia”, principalele activități au constat în:
- campanie  de informare (tip caravană)  privind beneficiile unui stil de viată sănătos prin activități recreative-sportive fizice și a petrecerii timpul liber în mod plăcut in spații nonformale – organizată în 12 insituții de învățământ
- jocuri outdoor nonformale cu tematici sportive-recreative: vânatoare de comori, olimpiada veselă, ștafeta, sport alternativ, orientare turistică-sportivă, gimnastică: flotări, genoflexiuni, mișcare badminton, volei, fotbal,minicros, super rugby (rugby tag).

Justificarea alegerii acestor tipuri de activități practice cu tematica sportivă, derivă din faptul ca acestea îi ajută în creşterea încrederii în propriile capacităţi, accentul punându-se pe dezvoltarea abilităților, al fair-playul, al spiritul de competiție, a unui stil de viață sanatos și  lucru in echipă.  Prin acest proiect participanții  au avut  libertate în exprimarea de mișcare, au  căpătat  o atitudine de fairplay,prietenie și toleranță prin sport. Tinerii au învăţat  să profite în mod direct de spțtiile in aer liber pentru a practica un sport,de a face mișcare.

 

Autor Alexandrina Iordache 27 Octombrie 2015, 14:48 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii