Mutu este suspendat nouă luni

De Mihai Vintilă 19 Aprilie 2010, 00:00 Sport
Adrian Mutu a primit 9 luni de suspendare în dosarul Sibutramina, a decis Tribunalul Sportiv Antidoping.

Scandalul de dopaj în cazul lui Adrian Mutu, al doilea în cariera romanului, a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian a anunţat că atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramina, în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari din campionatul Italiei

Atacantul roman a fost depistat pozitiv cu sibutramina de doua ori în acest an. Prima data în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oara, la zece zile distanţă, după un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, dupa meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul roman a marcat două goluri.

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezitatii, actionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agenţia Mondiala Antidoping (WADA).

Mutu a fost pentru prima oara în cariera depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea cand evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achizitionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 19 Aprilie 2010, 00:00 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate