Miroase a pute: halal nationala, bravos nea Piti!

De Virgil Andronescu 11 Septembrie 2011, 19:32 Sport
O tara intrega a asteptat cu sufletul la gura meciul cu Franta de marti seara, multi au mers pe National Arena pentru a fi martori oculari la inaugurarea singurului stadion romanesc de nivel international. Aceeasi infocati suporteri au mers pe arena nou construita plini de optimism si convinsi ca acest meci va fi castigat de nationala noastra.

Toata tara se astepta la un spectacol de inalta clasa si cand colo…ce sa vezi? Inainte de lovitura de incepere a meciului s-au cantat imnurile celor doua reprezentative, dupa cum sunt uzantele oficiale, imnul ,,Desteapta-te romane !’’ a fost interpretat de cunoscutul solist Marcel Pavel care a schimbat cuvantul Traian cu cuvantul roman. Oare cum s-o fi simtit Traian Basescu in postura, subinteleasa, de imparat roman ? Probabil ca a mai tras o dusca in fata tv-ului si l-a injurat de mama focului pe Piti, pentru tractoristii ce i-a bagat pe teren. Au facut aratura buna dar au semanat furtuna ! Sau a bestelit-o pe Elena Udrea ca nu s-a dus ea sa puna gazonul pe teren si a lasat treaba pe mana unor amatori ? Lucrul acesta se poate numi si grav asa ca atat Marcel Pavel cat si FRF au fost amendati cu suma de 5.000 de lei.

Cantaretul a dat explicatii despre ceea ce s-a intamplat la postul de televiziune Realitatea Tv, spunand ca nu a cantat exact versul "Triumfător în lupte, un nume de Traian" pentru a nu fi interpretat politic. Marcel Pavel si-a recunoscut greseala si totul parea a fi in ordine. Parea… Artistul a cantat gratis apoi s-a pricopsit cu o amenda pentru gestul facut! Ca la noi, la nimeni! Francezii nu s-au mai agitat, nu s-au scandalizat dupa ce imnul lor a fost ciuntit… De la ,,banalul’’ incident si pana la circul oferit marti seara si chiar miercuri toata ziua nu a fost decat un mic pas.

In realitate s-a dorit aruncarea de praf cu iz politic in ochii iubitorilor de sport si nu numai, trecandu-se de fapt in plan foarte indepartat ,,jocul’’ nationalei noastre, unul de nivel mediocru pe un gazon de doua parale care a costat vreo 800.000 de lei. Se zice ca aceasta suma a fost un chilipir si…cu chilipir de joc ne-am ales : echipa a ratat si de data asta calificarea la un turneu final al Campionatului European. S-a dorit a se trage o perdea de fum peste jocul lamentabil si peste terenul din care sareau lospii de gazon de parca il arau tractoarele.

O seara tragi-comica, o seara ce a inceput ca o sarbatoare si s-a terminat ca o inmormantare. Primarul capitalei, Sorin Oprescu, a spus dupa meci : ,,Acceptabil… Maine vom vedea… Nu pot da ordin la firul de iarba sa creasca !’’ Mircea Sandu, Presedintele Federatiei Romane de Fotbal a declarat : ,,Avem un stadion foarte bun. Gazonul… !’’ Gigi Becali, ca de obicei, un Luptator al Luminii a spus fara a sta prea mult pe ganduri : ,, In doua zile am alt gazon, vom pune noi altul !’’ Mai e ceva de adaugat ? Poate numai ca intreg stadionul, o bijuterie regala, ne-a costat aproape 300 de milioane de euro iar pentru gazon… Cum se zice in popor : Ne-am ieftinit la faina si ne-am scumpit la tarate ! Asta ca sa mai rada inca o data de noi tot mapamondul. Vinovatii adevarati si cei mai importanti sunt FRF si Mircea Sandu, firma care a ,,plantat’’ gazonul  dar si echipa de asa zisi fotbalisti.

Despre Victor Piturca nu mai am ce comenta, ar trebui sa demisioneze si…atat ! Sarbatoarea s-a transformat in circ iar circul s-a incheiat precum o inmormantare. Halal nationala, bravos Piti! Romania ai valoare, unde joci tu gazonul moare! Hai Romaniaaaaa !!!

 

Autor Virgil Andronescu 11 Septembrie 2011, 19:32 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii