Maratonul Nisipului - 29 martie 2015, pe plaja din statiunea Mamaia

De A.Frangu 23 Martie 2015, 09:45 Sport

maratonul nisipuluiDuminică, 29 martie 2015, în stațiunea Mamaia se desfasoara Maratonul Nisipului, competitie la care participa competitori din tara si din strainatate. Este singurul eveniment sportiv de acest gen din Europa. In perioada mentionata se desfasoara a II-a editie a maratonului la care participa peste 300 de sportivi atât amatori cât si profesionisti.

Startul de va da din fata sediului Radio Constanta/ Radio Vacanta, se va alerga 42,195 km (2 bucle), 21 km (o buclă) sau 10 km (1/2 bucle). Punctul intermediar de întoarcere este la o distanță de 10,5 km față de linia de start, pe plaja din dreptul Taberei de copii Năvodari, iar maratonisti vor parcurge acest traseu de două ori, în comparație cu semi-maratoniștii, care vor alerga o singură buclă, dupa cum anunta organizatorii.

Evenimentul este organizat de Asociația Sportivă 'SanaSport' si Radio Constanta/ Radio Vacanta, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Maratonul cuprinde si cursa ”Family Run” care se desfasoara pe faleza din statiunea Mamaia (1 km) iar încasarile vor fi directionate pentru sprijinirea copiilor cu deficiențe de autism. Inscrierile la aceasta cursa se fac la Maritimo Shopping Center Constanța - zona food, în limita a treizeci de echipe, prioritate având membrii 'SanaSport' si participantii în competitie.

Premii substantionale îi asteapta pe participanti, în bani si echipamente sportive, valoarea acestora fiind de aproximativ 20.000 de lei.

Conferința de presă va avea loc marti, 24 martie 2015, începând cu ora 11,00, la Restaurantul Harlequin din Mamaia.

Participanții pot ridica kit-urile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanța - zona food, în perioada 27-28 martie 2015, în intervalul orar 10.00 -22.00.

“Am adus în atenția iubitorilor de sport elemente noi în ediția din 2015 a Maratonului Nisipului. Considerăm că sportul nu se adresează numai performerilor, ci acesta trebuie promovat ca sport de masă. Întrucât noi credem că sportul, ca multe alte activități, ar trebui să devină o preocupare care pleacă din sânul familiei, am introdus în eveniment și cursa Family Run, de 3 kilometri, la care vor participa echipe formate din cel puțin un minor sub 15 ani și unul dintre părinții acestora. Suntem siguri ca datorită succesului pe care l-a avut Maratonul Nisipului la prima ediție, numărul participanților va fi cu mult mai mare în ediția a II-a. Îi așteptăm pe toți să se înscrie și să ne bucurăm de sport împreună”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului.

 

Autor A.Frangu 23 Martie 2015, 09:45 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii