Lucian Bute - Vreau sa-l înving pe Froch pentru a demonstra ca sunt cel mai bun

De AGERPRES 24 Mai 2012, 18:02 Sport
Pugilistul român Lucian Bute, campionul mondial en titre la categoria supermijlocie (versiunea IBF) este încrezator ca îl va învinge pe britanicul Carl Froch chiar în fata suporterilor sai, sâmbata seara la Nottingham (Anglia), pentru a demonstra ca este cel mai bun din lume la categoria sa.

"Este momentul sa demonstrez ca ma pot bate în strainatate, chiar pe terenul adversarului meu. Vreau sa fiu recunoscut drept cel mai bun, nu doar la Montreal, ci peste tot în lume. Visul meu este sa intru în Pantheonul boxului, este provocarea mea. Si pentru a reusi acest lucru, trebuie sa-l înving pe Froch la el acasa, în fata suporterilor sai. Va fi o victorie de 10 ori mai importanta decât una obtinuta la Montreal", a declarat Bute în cursul conferintei de presa care a avut loc miercuri la Nottingham.

Campionul român este constient, însa, ca publicul va avea un rol important în meciul de sâmbata. "Publicul îi va da multa energie pozitiva, este adevarat. Însa în ring voi fi doar eu si el, asta-i tot. Cu siguranta ca, daca ma va atinge putin, multimea va striga la maximum pentru el. Însa ma asteptam la acest lucru înca de când am acceptat aceasta lupta. Am muncit din greu pentru acest meci si voi urca în ring cu o încredere extraordinara", a adaugat Lucian Bute.

Antrenorul românului, Stephane Larouche, considera ca Bute trebuie sa dea tot ceea ce are mai bun în fata lui Froch si sa nu se relaxeze nici macar o clipa. "Daca va avea momente de 2-3 secunde de relas, cum se întâmpla uneori la Montreal, ar putea sa iasa prost aici. Tranzitia între miscarile sale în atac si cele în aparare trebuie sa fie si mai precise. Nu trebuie sa-l lase pe Forch sa creada ca este descurajat, nici macar o secunda", a avertizat Larouche.

Carl Froch si anturajul sau au batut moneda, la conferinta de presa, pe faptul ca Lucian Bute nu a mai întâlnit pâna acum niciun adversar de prim-plan, aceasta fiind de altfel "tema" preferata a britanicului înca de la semnarea contractului pentru acest meci.

"Faptul ca Bute nu a fost pus cu adevarat la încercare pâna acum nu are o prea mare importanta în ceea ce ma priveste", a precizat Froch, care considera ca românul a facut "un pariu periculos" atunci când a acceptat sa boxeze cu el. "Bute va avea dreptul la o anumita credibilitate pentru ca a acceptat sa lupte cu mine. Însa daca va ceda dupa doar 3 runde, atunci va fi considerat ca si când ar fi fost facut KO. El nu va mai fi credibil, iar cariera sa si tot ceea ce obtinut vor fi reduse la neant", a adaugat britanicul.

Lucian Bute, în vârsta de 32 ani, este neînvins ca profesionist, câstigând toate cele 30 de meciuri disputate pâna în prezent (24 înainte de limita). Românul îsi va pune pentru a 10-a oara titlul în joc în fata lui Carl Froch (34 ani), care a înregistrat în cursul carierei sale 28 de victorii (20 prin KO) si 2 înfrângeri


 

Autor AGERPRES 24 Mai 2012, 18:02 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii