Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial

De AGERPRES 20 Martie 2011, 23:42 Sport
Boxerul român Lucian Bute şi-a apărat cu succes, pentru a şaptea oară, titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie în faţa irlandezului Brian Magee, pe care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 10-a, într-un meci programat pe durata a 12 reprize, sâmbătă, în gala profesionistă de la Centre Bell din Montreal.

Bute a încheiat lupta cu un upercut la figură în runda a zecea, după ce îl mai trimisese la podea şi în reprizele 6 şi 7.După două prime reprize de tatonare, primele schimburi mai intense au avut loc în runda a treia, Bute controlând meciul. Magee a oferit o replică mai consistentă în repriza a cincea, dar Bute a punctat clar în repriza şasea, când l-a trimis la podea pe irlandez cu o lovitură la ficat. În runda a şaptea, Magee a fost salvat de gong, după o serie de lovituri dure la corp, Bute găsindu-i ficatul în două rânduri. Bute a dominat şi repriza a opta, a făcut meci de aşteptare în runda a noua, iar în runda a zecea a încheiat lupta, cu un upercut la figură.

Lucian Butea reuşit astfel a 28-a victorie la profesionişti (23 KO), în faţa unui adversar experimentat, de 35 ani, cu un palmares de 34 victorii (24 KO), 4 înfrângeri şi 1 egal. Irlandezul, campion european la supermijlocie, a fost pentru prima oară în postura de a lupta pentru titlul mondial.Pentru Bute a fost a treia oară în carieră şi prima dată în ultimii cinci când boxerul gălăţean a înfruntat un stângaci. Pentru a doua oară consecutiv, după Jesse Brinkley, românul a întâlnit un adversar mai scund ca el. Meciul Bute - Magee a fost arbitrat în ring de americanul Pete Podgorski. Canadienii Pasquale Procopio, Benoit Roussel şi englezul Mickey Vann au fost arbitri din afara ringului, în timp ce supervizor a fost americanul Hiawatha Knight.

În alt meci, pugilistul român Viorel Simion l-a învins la puncte pe mexicanul Pedro Navarrete, într-un meci desfăşurat pe durata a opt reprize, la categoria super pană. Arbitrul judecător Richard DeCarufel l-a văzut câştigător pe Navarrete, cu 75-74, în timp ce Jean Gauthier l-a dat câştigător pe Simion cu 76-72, iar Jack Woodburn tot pe Simion, cu 75-73. Simion (29 ani) a reuşit astfel a 13-a victorie la profesionişti în tot atâtea meciuri (5 prin KO), în timp ce palmaresul lui Navarrete
cuprinde 26 de victorii (15 prin KO), 11 înfrângeri (1 KO), 3 egaluri.


 

Autor AGERPRES 20 Martie 2011, 23:42 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate