Măcin XC 2014 – o sărbătoare a ciclismului

De Redactia 09 Iunie 2014, 23:42 Sport
Aproximativ 300 de ciclişti s-au aliniat sâmbătă, 7 iunie, la startul concursului de Mountain Bike „Măcin XC” , ediţia 2014, eveniment organizat de la Asociaţia BikeWorks, Asociaţia Mecanturist şi Primăria Greci.

Vremea a ţinut cu aceştia şi cele două trasee de 35 şi 45 km, pentru amatori şi elite, s-au prezentat excelent, astfel încât s-a putut concura în cele mai bune condiţii, existând marcaje în toate punctele critice, dar şi puncte pentru alimentare.

La final au fost acordate medalii de „finisher” tututor concurenţilor, iar câştigătorii au primit trofee, medalii de winner şi diplome, listele cu aceştia putând fi consultate foarte curând pe mxc.bikeworks.ro.  Pe lângă competitori, numeroşi susţinători şi spectatori au fost prezenţi în zona de start-finish a competiţiei unde au concurat şi cei mici, cu toţii fiind aplaudaţi la scenă deschisă.
 
Măcin XC 2014 s-a dorit încă de la început să fie mai mult decât un concurs de mountain bike, iar acest lucru s-a întâmplat. În zona de start-finish a fost o adevărată sărbătoare unde distracţia a fost la ea acasă. Muzica bună, mâncărurile gustoase cum ar fi fasolea cu ciolan sau mititeii, acţiunile sportive care au culminat cu demonstraţii de kendo şi chiar cursuri de aerobic „ad-hoc” sau de tras cu arcul – au constituit ingredientele unei zile perfecte care nu se putea încheia fără un foc de tabară.

Cei care au rămas şi a doua zi în Munţii Măcinului nu au avut ce regreta - voia bună a continuat şi duminică, fiind ziua comunei Greci. Totododată, s-au mai organizat o tură de bicicletă lejeră, o tură de drumeţie montană şi iniţieri în căţărare pe stâncă.

”In principiu am ieşit bine, traseele s-au prezentat bine pentru vremea ploioasă din ultimele două săptămâni cu foarte puţine bălţi care şi acelea puteau fi ocolite. Am încercat să facem un eveniment cât mai complet, să nu fie o cursă şi doar atât. Evident nimic nu este perfect, probabil sunt şi persoane care pot avea anumite nemulţumiri, dar în general feedback-ul e bun. Dacă totul va fi bine, anul viitor facem şi Măcin XC, ediţia a treia”, a declarat Silviu Negoiţă, preşedintele Asociaţiei BikeWorks.
Asociaţia BikeWorks

 

Autor Redactia 09 Iunie 2014, 23:42 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate