S-a majorat prin indexare valorea nominale a tichetului de masă şi valorea sumei lunare care poate fi acordată de angajatori sub forma tichetelor de creşă

De Frimu Ghinea 15 Mai 2013, 13:56 Social
Conform comunicatului de presa dat publicitatii, Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, a aprobat, ieri, 14 mai a.c., prin ordin, majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masă la 9,35 lei, faţă de 9 lei cât este în prezent, precum şi a valorii sumei lunare care poate fi acordată de angajatori sub forma tichetelor de creşă la 420 lei, faţă de 400 lei în prezent.

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr 142/1998, în funcţie de evoluţia indicelui preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare.

Modul de calcul a valorii nominale indexate a unui tichet de creşă se face conform Normelor metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 193/2006, ţinând cont de evoluţia indicelui lunar al preţurilor de consum total.

Astfel, potrivit art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 121/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, valoarea nominală a unui tichet de masă, poate fi indexată, semestrial, cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Totodată, potrivit aceleaşi OUG, valoarea sumei lunare acordată sub formă de tichete de creşă poate fi indexată semestrial cu indicele inflaţiei comunicat de INS.

Cele două ordine intră în vigoare odată cu publicarea acestora în Monitorul Oficial se precizeaza in comunicat.

 

Autor Frimu Ghinea 15 Mai 2013, 13:56 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate