Premiile concursului de mopede organizat de politisti

De IPJ Braila 17 Mai 2012, 14:30 Social
Pe 16 mai a.c. politistii de la Serviciul Rutier Braila au organizat a patra editie a concursului cu tematica rutiera, adresat unui grup tinta bine definit: elevii liceelor si grupurilor scolare din municipiul si judetul Braila, cu vârsta cuprinsa între 16 si 18 ani, actuali sau viitori conducatori de mopede, urmarind pregatirea acestora si promovarea respectarii regulilor de circulatie.  

La concurs, care a constat într-o proba teoretica eliminatorie, implicând rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebari, cu tematica rutiera generala, având baremul de minim 15 raspunsuri corecte, au participat 25 de elevi, dintre care au reusit sa obtina punctajul necesar 10 elevi.

Cei care au luat prima proba, au trecut la proba practica de conducere a unui moped într-un poligon organizat în fata Salii Polivalente.

S-au acordat urmatoarele premii:

- primul loc - scolarizare completa gratuita pentru obtinerea permisului de conducere categoria “B”; - a fost ocupat de Nicolae Marius, elev al Liceului „Panait Istrati” din Braila;
- locul al doilea - scolarizare completa gratuita pentru obtinerea permisului de conducere categoria “A” - a fost ocupat de Spataru Claudiu, de la Liceul „Panait Istrati” din Braila;
- locul al III-lea - curs gratuit de legislatie rutiera pentru obtinerea permisului de conducere categoria “B” - i-a revenit lui Huiu Noni de la Liceul „Matei Basarab” din comuna Maxineni
   
De asemenea, pentru participare si rezultate foarte bune, politistii de la Serviciul Politiei Rutiere au mai acordat cinci mentiuni constând în eliberarea unui certificat de absolvire al cursului de conducator de moped. Acestea au fost obtinute de:
 
- Musat Cristian, Avram Alexandru si Racatej Iulian, toti de la Liceul „Panait Istrati” din Braila;
- Ilie Emilian si Barbu Stefanita, ambii de la Liceul „Matei Basarab” din comuna Maxineni.

 Reamintim ca aceasta actiune a fost gândita si organizata dupa analiza accidentelor de circulatie produse din vina conducatorilor de mopede, care a relevat faptul ca, în multe cazuri, acestia nu sunt absolventi ai cursului de legislatie rutiera prevazut de lege, aspect care se rasfrânge negativ asupra celorlalti participanti la trafic, starea de pericol creata de mopedisti fiind reala si, de multe ori, ducând la comiterea unor accidente rutiere cu urmari grave.

Din experienta, politistii au stabilit ca prevenirea se realizeaza si prin stimularea cetatenilor/elevilor de a se prezenta singuri la cursuri de legislatie, la prelegerile tinute de ei, la concursuri cu tematica rutiera etc., discutiile în cadru organizat având rezultate concrete pozitive.


 

Autor IPJ Braila 17 Mai 2012, 14:30 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate