Măsuri de protectie sociala pe perioada sezonului rece, 01 noiembrie 2016 – 31 martie 2017

De Redactia 10 Octombrie 2016, 09:51 Social

Pe perioada sezonului rece 01 noiembrie 2016 – 31 martie 2017, familiile/persoanele singure cu venituri nete de pana la 615 lei, inclusiv/membru de familie, pot beneficia de ajutoare, lunare, pentru incalzirea locuintei, acordate pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile aferente încălzirii locuinţei în perioada sezonului rece.

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei acordate se definesc în funcţie de sistemul de încălzire al locuinţei:
- ajutoare încălzirea locuinţei cu gaze naturale;
- ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri;
- ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu energie electrica.
Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda pentru un singur sistem de incalzire, cel principal utilizat.

Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere insotita de acte doveditoare care sa ateste componenta familiei, veniturile realizate de catre membrii acesteia, precum si locuinta sau bunurile detinute de acestia in localitatea de domiciliu, inclusiv in alte unitati administrativ teritoriale, solicitate in baza art.14 alin. 4 din OUG nr. 70/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cererea si declaratia pe propria raspundere contine 26 de pagini si se distribuie gratuit, intr-un exemplar, solicitantilor, in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si poate fi descarcata de pe site-ul institutiei www.dasbraila.ro

Persoanele care detin sub orice forma (proprietate, inchiriere, comodat, etc) un alt spatiu locativ in afara locuintei de domiciliu, terenuri, autoturisme, motociclete cu o vechime mai mica de 10 ani sau mai mult de un autoturism/ motocicleta  cu o vechime mai mare de 10 ani, depozite bancare de peste 3.000 lei nu beneficiaza de ajutorul pentru incalzirea locuintei.

Titularii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei au obligatia de a comunica prin depunerea unei noi cereri orice modificare intervenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia, in termen de 5 zile de la data modificarii.
 
Pentru sezonul rece 2016 –2017, ajutorul pentru incalzirea locuintei se stabileste pentru 5 luni (01 noiembrie 2016 – 31 martie 2017), pentru consumatorii ce depun documentele pana la data 20 noiembrie 2016, inclusiv.

Pe parcursul sezonului rece dreptul la ajutor se stabileste incepand cu luna depunerii cererii pentru cei ce depun documentele pana pe data de 20 ale lunii, inclusiv, si incepand cu luna urmatoarele pentru cei ce le depun dupa data de 20 a lunii.    

Depunerea cererii insotita de actele necesare, precum si informatii suplimentare se obtin de la sediul Directiei de Asistenta Sociala, B-dul Al.I.Cuza nr.134, cam.11, de LUNI pana VINERI , in intervalul orar 8.00-14.00
Nr. telefon 0239629222 int. 14.

comunicat Primăria Brăila

 

Autor Redactia 10 Octombrie 2016, 09:51 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii