Mariana Campeanu ingrijorata de saracia celor ce muncesc

De AGERPRES 30 August 2012, 14:15 Social
Ne îngrijorează foarte mult fenomenul creşterii riscului de sărăcie în rândul celor care lucrează, deoarece procentul salariaţilor care pot fi incluşi în această categorie a ajuns deja în România la 17,3%. Prin comparaţie, în Republica Cehă şi Finlanda acest procent este de numai 3,7%.

De asemenea, în urma studiilor realizate în ultima perioadă, reiese că numai 9,5% dintre români consideră că sunt bine plătiţi, în timp ce procentul acestora este de 63% în Danemarca şi de 60% în Luxemburg. Nu în ultimul rând, peste 20% dintre români consideră că slujbele deţinute nu le oferă perspectiva avansării în carieră, a afirmat ministrul Mariana Câmpeanu.

Aceasta a subliniat, totodată, că în perioada următoare este necesară dezvoltarea competenţelor şi a calificării profesionale.

"Dacă pe termen scurt, mediu şi lung nu vom avea în vedere creşterea nivelului învăţământului, dar şi a cursurilor de formare şi calificare profesională, riscăm ca pe viitor să ne confruntăm cu probleme foarte grave în ceea ce priveşte pregătirea resurselor umane. La ora actuală, este mult mai importantă obţinerea unei diplome de master, fără să se ştie de multe ori nici măcar titlul lucrării de masterat, şi nu dobândirea unor cunoştinţe reale într-un domeniu care va fi cerut în viitorul apropiat pe piaţa muncii", a mai spus ministrul Muncii.

 

Autor AGERPRES 30 August 2012, 14:15 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate