Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri: 710 milioane lei pentru garantarea achiziționării oricărui tip de locuință prin "Prima Casă"

De AGERPRES 25 Septembrie 2014, 17:30 Social
Beneficiarii Programului Prima Casă au la dispoziție un buget total de aproximativ 710 milioane lei, pentru garantarea achiziționării oricărui tip de locuință, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Potrivit sursei citate, Guvernul României a aprobat, pe 22 septembrie 2014, Hotărârea pentru completarea art. 3 din anexa nr.1 a HG 717/ 2009, privind aprobarea normelor de implementare a Programului "Prima casă".

"Imediat după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, sumele neutilizate din plafonul total de 500.000.000 lei destinat inițial achiziționării locuințelor construite de ANL vor putea fi utilizate ca plafon general de garantare pentru achiziționarea tuturor tipurilor de locuințe. Analizele făcute pe baza actualului nivel al cererii și estimările partenerilor noștri bancari ne indică faptul că bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include și plafonul realocat, va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitărilor până la sfârșitul anului 2014", se arată în comunicatul citat.

Președintele-director general FNGCIMM, Silvia Ciornei, a subliniat că numărul de solicitări depuse de beneficiarii programului Prima Casă va atinge un vârf în perioada imediat următoare.

"În perioada imediat următoare, numărul de solicitări depuse de beneficiarii programului Prima Casă va atinge un vârf, generat de realocarea sumelor destinate inițial pentru locuințele ANL. În acest sens, au fost luate toate măsurile organizatorice pentru mobilizarea structurilor operaționale implicate în aprobarea garanțiilor. Îi asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi probleme în procesarea solicitărilor pe care le vom primi în această perioadă pentru a ne încadra în continuare în termenul de maxim patru zile lucrătoare de acordare a garanțiilor, de la data depunerii dosarelor complete și corect întocmite", a declarat Silvia Ciornei.

În anul 2014, FNGCIMM a acordat, în cadrul programului Prima Casă, circa 17.400 de garanții pentru finanțări accesate de circa 2,8 miliarde lei, valoarea finanțării medii în anul 2014 fiind de 160.000 lei.

 

Autor AGERPRES 25 Septembrie 2014, 17:30 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii