Crestem in spiritul Dunarii - proiect dezvoltat de Proilavia

De Frimu Ghinea 20 Noiembrie 2012, 08:32 Social
Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila a implementat proiectul “Crestem in spiritul Dunarii !” finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret.
  
In primele doua luni de la inceperea punerii in practica a proiectului s-au derulat o serie de activitati prin intermediul carora 26 de tineri din orasul Braila si comuna Chiscani au urmat doua module de training–managementul voluntarilor si lucru in echipa - unde tinerii au putut sa invete intr-o maniera nonformala si interactiva, folosindu-se metode precum discutii libere, joc de rol, lucru in echipa, scene tematice, animatie prin jocuri, cantece si dansuri tematice, activitati outdoor.

Tinerii au aflat informatii noi despre cetatenia europeana, despre oportunitatile oferite  prin programul Tineret in Actiune, notiuni de protectia mediului, au vizionat filmulete referitoare la voluntariat, protejarea mediului si a arealului Dunarii in special. Atmosfera a fost foarte placuta, prin exercitiile si metodele propuse de lectori, toti tinerii participand activ si deschis. Astfel, tinerii se pregatesc in a fi voluntari de mediu, a constientiza beneficiile lucrului in echipa si a ajuta comunitatea locala prin actiunile propuse.
     
Au urmat 2 vizite de lucru si documentare pentru ca tinerii sa fie bine informati cu privire la protejarea si conservarea ecosistemului Dunarii. Prima vizita s-a desfasurat in orasul Tulcea , unde s-a vizitat Complexul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, faleza si arealul Dunarii. A doua vizita a avut loc in orasul Galati, vizitandu-se Complexul Muzeal de Stiintele Naturii si arealul Dunarii. Tinerii au fost informati pe viu, au vazut diferite tipuri de ecosisteme (pasari,plante,animale,pesti) protejate din arealul Dunarii, foarte utile pentru viitoarele actiuni ale proiectului cat si pentru a multiplica informatiile catre alte persoane interesate.
    
Perioada urmatoare va consta in derularea unei campanii de informare si constientizare in randul populatiei din Braila si Chiscani referitoare la protejarea si conservarea ecosistemului Dunarii si a mediului in general. Vor avea loc vizite in scoli, licee, actiuni de ecologizare, workshpuri.
      
Toti cei interesati sa ne sprijine sau doar sa urmareasca derularea proiectului pot accesa www.cresteminspirituldunarii.blogspot.com si www.facebook.com/Crestem.in.spiritul.Dunarii.

 

Autor Frimu Ghinea 20 Noiembrie 2012, 08:32 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate