Campania: Împreuna pentru siguranta copiilor

De AGERPRES 26 Mai 2012, 07:08 Social
Politia Româna, în parteneriat cu Centrul Român pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - FOCUS, a lansat, vineri, campania de prevenire "Împreuna pentru siguranta copiilor". Aceasta se va desfasura pe mai multe etape si are ca scop constientizarea parintilor, dar si a copiilor, în legatura cu modalitatea de actionare în cazul disparitiei unui minor, precum si prevenirea unor astfel de incidente.

Seful Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, Constantin Stroescu, a declarat, în cadrul unei conferinte de presa sustinuta la centrul FOCUS, ca în ceea ce priveste prevenirea, delincventa juvenila si victimizarea copiilor reprezinta prioritatea nationala a Politiei Române.

"Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului Disparut lansam campania "Împreuna pentru siguranta copiilor" si este o campanie care are doua obiective: pe de-o parte cresterea gradului de informare al parintilor si copiilor cu privire la masurile de prevenire si actiunile care trebuie întreprinse în cazul disparitiei de copii, iar al doilea obiectiv este promovarea numarului european pentru copii disparuti, 116 000.

Campania se va desfasura pe trei module, în trei perioade distincte si cu relevanta pentru copii", a declarat Constantin Stroescu.

Potrivit acestuia, primul modul se va desfasura în perioada vacantei de vara, în lunile iulie si august, al doilea modul în semestrul I al anului scolar 2012-2013, iar al treilea modul în perioada sarbatorilor de iarna.

Pe timpul desfasurarii campaniei, vor fi distribuite materiale preventive pe litoral, la receptiile unor hoteluri sau chiar în taberele pentru copii. Pe lânga activitatile informative, autoritatile împreuna cu ceilalti parteneri ai campaniei vor organiza mai multe concursuri cu premii pentru cei mici.

De asemenea, va fi lansat si un kit online cu sfaturi pentru parinti si copii pe site-urile partenerilor campaniei "Împreuna pentru siguranta copiilor". Politistii vor distribui diferite materiale informative în zonele aglomerate din Capitala.

 

Autor AGERPRES 26 Mai 2012, 07:08 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate