Bursa locurilor de munca pentru persoanele private de libertate - 23 noiembrie 2017

De A.J.O.F.M. Brăila 23 Noiembrie 2017, 20:30 Social

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat, în colaborare cu  Penitenciarul Brăila și Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, în data de 23 noiembrie 2017, ora 1000, acţiunea “Bursa locurilor de munca pentru persoanele private de libertate”, la sediul Centrului de Detenție Brăila-Tichilești. Prin organizarea acestei acțiuni se dorește reintegrarea socio-profesională a persoanelor private de libertate, după eliberarea din detenție, prin punerea în legătură directă cu potențialii angajatori.

La acest eveniment au participat 8 angajatori cu 62 locuri de muncă vacante, în următoarele domenii de activitate: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte; fabricarea utilajelor pentru extracție și construcții; colectarea deșeurilor nepericuloase; repararea și întreținerea navelor și bărcilor; producția de metale feroase sub forme primare și de feroaliaje; activități de servicii anexe transporturilor pe apă; restaurante.

Locurile de muncă vacante la bursă au fost destinate muncitorilor calificați și necalificați, în următoarele meserii/ocupații: lucrător comercial; lăcătuș mecanic; electrician de întreținere și reparați; strungar universal; laminator; macaragiu portuar; silozar; manipulant mărfuri; electrician nave; mecanic utilaj; tabulator naval; tâmplar universal; confecționer-montator tâmplarie PVC; polizator; lăcătuș construcții metalice și navale; sudor; curățitor-sablator; vopsitor industrial; muncitor in activitatea de gospodărire a șpanului; muncitor necalificat în metalurgie; muncitor necalificat în industria confecțiilor; lucrător pentru salubrizare.

La această acțiune au fost prezente peste 40 persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiționată de la Penitenciarul Brăila și Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, în scopul creării unor punți sociale între comunitate și acestea, existând posibilitatea obținerii unui loc de muncă după punerea în libertate; cunoașterea și conștientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

Persoanelor private de liberate le-au fost prezentate serviciile oferite de A.J.O.F.M. Braila, cursurile de formare profesionala la care pot participa daca se vor inregistra ca persoane in cautarea unui loc de munca; au fost instruiti cu privire la modul de completare a unui curriculum vitae; au primit materiale informative cu privire la serviciile de care pot beneficia ca persoane in cautarea unui loc de munca, precum si broșuri realizate în cadrul proiectului ”Fii activ la orice varsta!”, implementat de ANOFM ("Cum sa iti dezvolti spiritual antreprenorial", "Cum sa depasesti momentul pierderii locului de munca", “Cum sa realizam un bun CV”, „Cum sa alegem anunturile de angajare”, “Cum sa alegi ce cursuri de formare profesionala sa urmezi”, “Cum sa pregatim interviul de angajare”, “Cum sa redactam o scrisoare de intentie”, „Cum sa ne identificam abilitatile si calitatile”, „Cum sa profiti de beneficiile unei diploma de formare profesionala”, „Cum sa depasesti momentul pierderii locului de munca”).

Adresam multumiri angajatorilor prezenti la bursa, care ofera o sansa pentru reintegrarea pe piata muncii acestor categorii de persoane, dupa eliberarea din detentie, respectiv: S.C. ARDESA S.R.L., S.C. DUNAV S.R.L., S.C. ECO S.A., EVENESSE BLUE S.R.L., S.C. HERCULES S.A., S.C. LAMINORUL S.A., S.C. PROMEX S.A., S.C. UNO BELLA TRATTORIA S.R.L..
 
Director Executiv,
Monica BRATU

 

Autor A.J.O.F.M. Brăila 23 Noiembrie 2017, 20:30 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii