AJOFM Brăila - Acțiuni organizate cu ocazia aniversării a 19 ani de activitate

De A.J.O.F.M. Brăila 13 Decembrie 2017, 21:53 Social

10 Decembrie este o zi cu insemnatate deosebită pentru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă si pentru instituția noastră, este ziua în care aniversăm 19 ani de activitate. Pentru a marca acest eveniment institutia noastra organizeaza o serie de actiuni, printre care:

Ziua portilor deschise – 13.12.2017
- vom primi vizita mai multor elevi de liceu care vor primi informatii utile pentru orientarea si dezvoltarea lor profesionala;
- persoane aflate in detentie la Penitenciarul Braila vor vizita Centrul de Formare Profesionala al AJOFMBraila si vor participa la sedinte de informare si consiliere;
- angajatorii si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca vor primi informatii de interes cu privire la domeniul nostru de activitate si masurile de stimulare pe care le oferim pentru cresterea gradului de ocupare si implicit reducerea somajului.

Conferinta de presa – 13.12.2017

Intalniri de lucru cu angajatorii - 14 si 15 decembrie 2017 - cu tema “Stimularea angajatorilor prentru incadrarea in munca a somerilor”, la Puctul de Lucru Insuratei si la sediul AJOFM Braila.

AJOFM Braila a asigurat implementarea măsurilor de prevenire a şomajului, protecţia socială a persoanelor neîncadrate în muncă, a organizat şi coordonat activitatea de ocupare şi de formare profesională a forţei de muncă, în vederea creşterii gradului de ocupare din judeţul Braila.

Anul acesta, până la data de 30 noiembrie, în urma activităţilor desfăşurate de instituția noastră, au fost ocupate 6042 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, din care 919 au beneficiat de stimulente din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Persoanele înregistrate în evidenţele A.J.O.F.M. Brăila au beneficiat de pachete personalizate de măsuri, fiind cuprinse în una sau mai multe măsuri de stimulare a ocupării, cum ar fi: informare, consiliere şi orientare profesională; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesională; completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului; prima de activare pentru somerii neindemnizati; prime de încadrare pentru absolvenţi la angajare.

Tot in aceasta perioada angajatorii au solicitat si beneficiat din bugetul asigurarilor  pentru somaj de subventii pentru incadrarea in munca a 411 persoane care apartin unor grupuri vulnerabile pe piata muncii (şomeri peste 45 ani, şomeri care sunt parinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, tineri NEETs, persoane care mai au 5 ani până la pensie, persoane cu handicap, absolvenţi din instituţii de învăţământ şi tineri supusi riscului marginalizarii sociale).

Institutia noastra a sustinut si in acest an includerea pe piata muncii a tinerilor prin acordarea de stimulente financiare din bugetul asigurarilor pentru somaj angajatorilor care au incadrat in munca: ucenici potrivit Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă (au fost incheiate 11 contracte de ucenicie de muncă pentru formare în ocupația de strungar), stagiari conform prevederilor Legii 335/ 2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior (au fost încadraţi 14 absolvenţi de studii superioare), elevi si studenti in baza Legii nr. 72/2007 (au fost acordate stimulente pentru incadrarea a 11 elevi si un student).

Pe parcursul acestui an AJOFM Braila a organizat o serie de evenimente destinate ocuparii fortei de munca (bursa locurilor de munca, intalniri de lucru cu angajatorii si partenerii sociali s.a.).

Multumim tuturor partenerilor si colaboratorilor nostri, reprezentantilor mass-mediei locale si nu in ultimul rând clientilor nostri, pentru sprijinul si increderea acordata, pentru colaborarea de pâna acum si speram, pentru viitor la implicarea activa a tuturor actorilor relevanti pe piata muncii, la nivelul judetului Braila.

Director executiv
Monica Bratu

 

Autor A.J.O.F.M. Brăila 13 Decembrie 2017, 21:53 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii