Asociatia Telefonul copilului lanseaza o campanie de informare adresata mamelor

De Redactia 12 Septembrie 2014, 22:18 Social
Sub sloganul: “TELEFONUL COPILULUI LE RASPUNDE SI MAMICILOR", Asociatia Telefonul Copilului lanseaza o noua campanie adresata de data aceasta mamelor, o campanie de informare si constientizare care se desfasoara incepand din luna aceasta in 175 de maternitati din tara.

“Campania lansata astazi a fost realizata cu sprijinul Geometry Global si reprezinta o continuare fireasca a preocuparii Asociatiei Telefonul Copilului fata de problemele cu care se confrunta mamele in cresterea propriilor copii, probleme care isi pot gasi rezolvarea printr-un simplu apel catre 116 111. Avand astfel grija de mame, avem grija de copii!”, a declarat Catalina Florea, Director Executiv al Asociatiei Telefonul Copilului, Deputy Regional Reprezentative – Child Helpline International.

Fiecare mama stie ca bebelusul sau are nevoie de ea permanent, dar si ca sotul sau are nevoie de ea, ca trebuie sa se ocupe in continuare de treburile casnice, iar in acelasi timp i se cere sa se intoarca mai repede la birou. Asa incat trebuie sa faca fata cumva tuturor acestor nevoi, chiar daca uneori simte ca e la capatul puterilor. In mijlocul acestui haos, Telefonul Copilului 116 111 vine sa o asculte si sa-i ofere sfaturile de care are nevoie pentru a trece mai usor prin perioada de acomodare.

La Telefonul Copilului 116 111 raspund asistenti sociali si psihologi pregatiti sa raspunda tuturor situatiilor legate de problemele cu care se confrunta copiii.

Principalele problemele pentru care orice mama din Romania poate sa contacteze linia telefonica de asistenta 116 111 sunt urmatoarele: dezvoltarea relatiei copil – parinte / parinti pe etape de varsta, dezvoltarea abilitatilor de viata ale copiilor de-a lungul etapelor de dezvoltare, educatia copiilor inca din stadiul de bebelusi, depresia post-partum, iar din punct de vedere juridic mamele pot obtine informatii in concordanta cu legislatia in vigoare referitoare la: obtinerea certificatului de nastere, concediul pre si post natal, concediul maternal, indemnizatia de crestere a copilului, concediul paternal, dar si orice alte informatii din spectrul protectiei drepturilor copilului si familiei.


In anul 2013, la linia telefonica de asistenta gratuita 116 111 au beneficiat de informare si consiliere specializata 2176 de mame, iar situatiile pentru care ne-au contactat au facut referire la abuz asupra copiilor (660 de situatii), consiliere juridica (318 situatii) si consiliere psihologica (304 situatii). Referitor la problemele legate de abuz, mamele au sesizat in principal violenta fizica (41.97%), abuzul emotional (26.53%), sau forme ale abuzului sexual si trafic de minori (11.81%).

In ceea ce priveste consilierea juridica, in procentaj de 58.49%, mamele au sesizat situatii de incredintare a copilului, dreptul la vizita, parasirea tarii cu un minor, recunoasterea paternitatii, dreptul copilului la pensie alimentara, menţinerea legăturilor personale, iar in procentaj de 41.51%. dreptul la concediul de crestere a copilului, indemnizatia de crestere a copilului pana la 1 an, respectiv 2 ani, drepturile copilului privind alocatia de stat, inregistrarea tardiva a nasterii, obtinerea certificatului de nastere, pensia de urmas a copilului.

Consilierea psihologica solicitata de mame s-a axat pe dezvoltarea relatiei copil – parinte/parinti (85.52%), dar si pe consiliere privind depresii, tulburari de comportament, anxietati ale copiilor (14.48%).

Mulţumim tuturor reprezentanţilor mass media pentru toate materialele dedicate constant programului Telefonul Copilului în vederea asigurării vizibilităţii numărului 116 111 în rândul copiilor şi părinţilor, totodată le mulţumim pentru sprijinul acordat în promovarea campaniilor de adunare de fonduri ale organizaţiei, ceea ce a facilitat tratarea cât mai multor cazuri de încălcare a drepturilor copilului.

116 111 este linia europeană de asistenţă pentru copii si parinti, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului şi Romtelecom. Serviciul este disponibil de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00, iar apelul către 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom şi Cosmote.

Asociaţia Telefonul Copilului
Cu o experienţă de peste 12 ani în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale familiei, Asociaţia Telefonul Copilului este singura organizaţie neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor o linie telefonică de asistenţă la nivel naţional.

7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, Asociaţia Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor şi părinţilor la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 31 august 2014, un număr total de 2.026.789 de apeluri a fost înregistrat de Asociaţia Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 48.935 cazuri care au necesitat intervenţia instituţiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Romtelecom şi Cosmote.

Pentru informaţii detaliate legate de Asociaţia Telefonul Copilului şi activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesaţi website-ul organizaţiei noastre www.telefonulcopilului.ro

Geometry Global
Geometry Global, agentie de publicitate full service, cu traditie in campanii sociale si educationale, desfasoara programul "Descoperă-mi lumea" in 8 tari din Balcani, atingand 90% dintre femeile care nasc, atat in maternitatile de stat cat si cele private. In Romania, programul educational din cele 175 maternitati este un program ce isi propune sa  furnizeze tinerelor mame informatii si materiale educationale despre ingrijirea nou nascutului, ajutandu-le sa inteleaga mai usor nevoile acestuia, sa  inteleaga mai usor transformarile prin care trec ele insele ca proaspete mamici, sa-l integreze mai usor pe micut in familie.

Materialele educationale din cadrul programului sunt dezvoltate impreuna cu medici specialisti neonatologi, pediatrii, ginecologi, psihologi.

 

Autor Redactia 12 Septembrie 2014, 22:18 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii