16 judeţe afectate de fenomenele meteorologice

De AGERPRES 25 Mai 2012, 18:08 Social
Aproape 90 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de fenomene meteorologice, de joi după-amiază până vineri dimineaţa, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit acestuia, localităţile afectate sunt în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Tulcea,Vaslui şi Vrancea.

Pompierii militari au salvat 37 de persoane (24 din judeţul Bacău şi 13 din judeţul Caraş-Severin), iar alte 21 au fost evacuate la rude, prieteni sau în şcoli ori cămine culturale (15 din judeţul Vaslui, patru din judeţul Bacău şi două din judeţul Tulcea).

În total au fost inundate 209 locuinţe, alte 24 fiind izolate, iar 18 anexe gospodăreşti sunt distruse sau în pericol de prăbuşire.

De asemenea, au fost afectaţi peste 62 km de drumuri naţionale, judeţene şi comunale şi tronsoane de căi ferate, patru poduri şi 37 de podeţe. Au fost inundate 390 hectare de teren arabil, 24 hectare păşuni, iar 255 fântâni au fost colmatate.

Pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice au acţionat 593 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), dintre care 446 de militari profesionişti din cadrul IGSU, cu un total de 222 mijloace de intervenţie, dintre care 167 din dotarea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

În zonele afectate, alături de efectivele MAI au fost angrenate şi alte 434 persoane de la alte structuri, dintre care 330 din componenţa serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

 

Autor AGERPRES 25 Mai 2012, 18:08 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate