Vaccinarea antirabică la vulpi

De Redactia 29 Septembrie 2016, 20:18 Sanatate

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin structurile sale specializate, de la nivel central şi teritorial, desfăşoară campania de vaccinare antirabică a vulpilor de pe teritoriul României, in prima etapa prin –campania de informare a populatiei si, in etapa a doua, prin distribuirea aeriana si manuală a momelilor vaccinale antirabice.

Acţiunea se înscrie în Programul strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe în România. În cadrul acestuia este inclus şi Programul de monitorizare, control şi eradicare a rabiei, care beneficiaza de cofinanţare din partea Comisiei Europene.

Astfel, incepand cu luna octombrie, in judetul Braila, va demara campania a-II de vaccinare antirabica a vulpilor, prin administrare aeriana si manuală a momelilor vaccinale. Actiunea  se realizează de către reprezentanţii fondurilor de vânătoare împreună cu medicii veterinari oficiali din cadrul D.S.V.S.A. Braila, prin amplasarea de momeli vaccinale la vizuină.

Este interzisă distribuirea vaccinului pe teritorii locuite, în apă, pe drumuri publice sau în apropierea spaţiilor locuite din cadrul zonelor vizate.

La minim 45 de zile după finalizarea acestei campanii se va evalua eficienţa vaccinării. În acest sens, se vor efectua examene de laborator din probele prelevate de la animalele recoltate în urma vânătorii, pentru a se determina prezenţa anticorpilor antirabici postvaccinali.

Prin realizarea acestei acţiuni şi menţinerea vaccinării orale a vulpilor se urmareste diminuarea incidenţei rabiei în România şi ulterior, chiar eradicarea aceastei boli.

Director executiv,
DR.GERU LUCICA
DOCTOR IN MEDICINA VETERINARA     

 

Autor Redactia 29 Septembrie 2016, 20:18 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii