Recomandari pentru populatie privind preventia virozelor respiratorii

De Redactia 23 Februarie 2013, 16:15 Sanatate

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, în aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnavirilor, precizeaza comunicatul de presa dat publicitatii pe 22 februarie 2013 si pe care il redam mai jos:

Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mâinilor,   folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea îmbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.  De asemenea, este recomandat sa se evite zonele aglomerate si expunerea prelungita la frig.  În cazul în care este necesara deplasarea în spa?ii deschise, este necesar sa se foloseasca mijloacele de protectie adecvate.

Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bogata în proteine, legume si fructe, odihna si miscare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esentiala pentru mentinerea unui corp sanatos.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afec?iuni cronice cardiace ?i respiratorii, este bine sa evite deplasarile ?i frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele îmbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile anunta ca în saptamâna  11- 17  februarie 2013 activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie, cu tendinta de extindere regional în zona de nord-est si în zona central.

Conform CNSCBT, cazurile de gripa evoluaza atât în forma medie, cât si severa, preponderant la persoanele neprotejate cu vaccin gripal.

Pâna la data de 17 februarie 2013 au fost vaccinate antigripal 822 185 de persoane din grupe de risc în cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii se arata in comunicatul Ministerului Sanatatii. 

 

Autor Redactia 23 Februarie 2013, 16:15 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii