Operatii de chirurgie cardiacă pediatrică în cadrul spitalului de copii Marie Curie

De A.Frangu 23 Septembrie 2013, 23:03 Sanatate
Ministerul Sănătătii aduce la cunostintă publicului că, începând din  23 septembrie 2013, o echipa de specialisti italieni de la clinica San Donato din Milano vor începe primele operatii de chirurgie cardiacă pediatrică în cadrul spitalului de copii Marie Curie.

Ministerul Sănătătii, în colaborare cu clinica San Donato si fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo, a initiat programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice iar aceasta este prima misiune de acest tip din program.

Aparatura si echipamentele medicale din sala de operatie si terapie din cadrul Spitalului Marie Curie au fost inspectate, in 22 septembrie a.c., de o echipa de specialisti, fiind in stare de functionare, pregatite pentru operatie.

Misiunea va dura până joi, 26 septembrie 2013, timp în care se vor efectua mai multe operatii pentru corectarea unor malformatii congenitale cardiace, informeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Activitatea chirurgicala din Departamentul de cardiochirurgie al spitalului Marie Curie începe anul acesta cu misiuni medicale periodice si va deveni tot mai sustinută în perioada următoare, urmând a fi complet functională cu specialistii din Romania formati până la sfârsitul programului.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de Copii Marie Curie a fost amenajat si dotat în urma unei investitii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care: aproximativ 1.500.000 Euro din donatii publice strânse de Asociatia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 euro oferiti de Ministerul Sănătătii pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donatii si sponsorizări.

Pentru începerea cât mai rapidă a activitătii operatorii la Marie Curie, Ministerul Sănătătii a alocat în luna august 2013 fonduri de aproximativ 650.000 Euro pentru completarea echipamentelor si a instrumentarului necesar precizeaza comunicatul de presa.

Pentru corecta informare a publicului, urmează a fi emis un comunicat de presă în fiecare zi prin care se vor oferi toate informatiile asupra operatiei efectuate în ziua respectivă, se vor oferi detalii cu privire la activitătile desfăsurate în cadrul misiunii si se va răspunde întrebărilor mass-media.


 

Autor A.Frangu 23 Septembrie 2013, 23:03 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii