OMS si UNICEF lanseaza un plan de urgenta împotriva poliomielitei

De AGERPRES 26 Mai 2012, 07:02 Sanatate
Organizatia Mondiala a Sanatatii /OMS/ si UNICEF au lansat joi, la Geneva, un plan de urgenta împotriva poliomielitei, pe fondul reaparitiei acestei maladii, în ultimii ani, în China si în Africa de Vest, unde fusese eradicata.

"Eradicarea poliomielitei este pe punctul fie de a reusi, fie de a esua", a avertizat directorul general al OMS, Margaret Chan, chemând statele "sa actioneze mai bine si mai rapid, concentrându-se pe zonele unde copiii sunt cei mai vulnerabili".

Pentru 2012 exista însa si vesti bune, cum ar fi eradicarea poliomielitei în India, declarata în luna februarie. Totodata, în primele patru luni ale lui 2012, numarul cazurilor de îmbolnavire la nivel mondial a fost mai mic decât în aceeasi perioada a anilor anteriori.

Cu toate acestea, în trei tari unde maladia ramâne endemica - Afganistan, Pakistan si Nigeria - s-a înregistrat în 2011 o crestere alarmanta a numarului de cazuri.

OMS si partenerii sai în cadrul planului de urgenta - printre care fundatia Bill si Melinda Gates, si Rotary International - prognozeaza ca, în urmatorii 10 ani, 200.000 de copii ar putea ramâne paralizati din cauza acestei boli.

OMS mai estimeaza ca lipsesc circa 945 milioane de dolari - jumatate din fondurile necesare - pentru a-si atinge obiectivul de eradicare a poliomielitei în lume. Pentru a reusi mobilizarea unui numar sporit de resurse, consiliul executiv al organizatiei va prezenta în aceasta saptamâna Adunarii generale o rezolutie prin care acest obiectiv sa devina o urgenta de sanatate publica la nivel mondial

 

Autor AGERPRES 26 Mai 2012, 07:02 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate