Fundatia Vodafone Romania a finantat noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti din cadrul Spitalului Marie Curie

De A.Frangu 27 Noiembrie 2013, 10:15 Sanatate
Din 26 noiembrie 2013, Spitalul Marie Curie din capitala are o noua sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti, finantata de Fundatia Vodafone Romania si construita in parteneriat cu Asociatia  Inima Copiilor.

Fata de sectia veche, care avea o capacitate de 11 paturi si o suprafata de 190 m2, corpul de cladire care gazduieste acum noua Sectie de terapie intensiva nou-nascuti are 4 niveluri, o capacitate de 27 de paturi si o suprafata totala de 1600 m2.
 
„Acesta este cel mai mare proiect finantat pana in prezent de Fundatia Vodafone Romania, iar ceea ce ne-a convins sa ne implicam a fost nevoia acuta a existentei unei noi sectii, cu o capacitate de primire cu mult mai mare. ...Dotarile si tehnologia de ultima ora vor permite echipei medicale de la Marie Curie sa salveze si mai multe vieti.” a  declarat Iñaki Beroetta, CEO Vodafone Romania.

Noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie dispune acum de incaperi individuale pentru fiecare pacient, dotate cu gaze medicale, climatizare si monitorizare individuala, spatii speciale pentru parinti, dar si de un spatiu de training, spatii pentru personalul medical, pentru consilierea psihologica a parintilor, precum si sali de consultatie.
 
Special pentru noua Sectie de neo-natologie, Vodafone Romania a dezvoltat o solutie de telemedicina care permite transmiterea de imagini video si parametri medicali, in timp real, pentru urmarirea semnelor vitale ale pacientilor. Implementata pe noua tehnologie 4G, solutia este o premiera tehnologica in Romania si permite accesul facil si securizat la datele medicale, de la distanta.

Astfel, medicii din sectia de terapie intensiva vor avea posibilitatea sa observe de la distanta starea pacientilor. Imaginile vor putea fi urmarite in detaliu, intrucat camerele video folosite maresc imaginea de 12 ori.

Pacientii vor putea fi vazuti si monitorizati de oriunde exista o conexiune 4G sau 3G, la o calitate video exceptionala, chiar si de catre medicii din alte tari.

Vodafone a asigurat infrastructura de voce si date, precum si tablete de ultima generatie cu care au fost echipati medicii, pentru monitorizarea permanenta a pacientilor.

Solutia cuprinde si un car de teleprezenta care se deplaseaza autonom in orice loc din Sectie si spital. Acest car poate face transmisiuni de voce si date oriunde in lume si poate fi conectat la ecograf sau la computer pentru a transmite in mod securizat datele pacientilor sau imagini ale acestora.

„Noua sectie de la Marie Curie a fost conceputa dupa modelul sectiei omoloage de la Spitalul Universitar din Iowa City, considerata actualmente unul dintre cele mai bune centre din lume...  Prin solutia de proiectare pe care am ales-o, am cautat sa asiguram o functionare corecta a noii sectii de terapie intensiva nou-nascuti prin optimizarea fluxurilor intre pacienti, personalul medical sau vizitatori. Proiectul de constructie a noii sectii de terapie intensiva nou-nascuti a constat practic din: constructia unei cladiri cu 4 niveluri, alipita de actuala cladire a spitalului, extinderea sectiei de terapie intensiva nou-nascuti, plus amenajarea unor spatii conexe pentru medici, asistente si parinti”, a declarat Alexandru Popa, Presedintele Asociatiei Inima Copiilor.

Investitia totala in constructia si amenajarea noii Sectii de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie este de 2.165.000 de Euro, dintre care:
- contributie Fundatia Vodafone: 1.400.000 de Euro;
- fonduri proprii ale Asociatiei Inima Copiilor: 510.000 de Euro;
- fonduri stranse de Asociatia Inima Copiilor din donatii SMS: 105.000 de Euro;
- fonduri ale Spitalului Marie Curie: 150.000 de Euro.

„Am reusit, cu ajutorul Fundatiei Vodafone Romania si a celor de la Asociatia Inima Copiilor, sa construim cea mai moderna sectie din Sud-Estul Europei si sunt foarte mandru de aceasta realizare, unica in Romania” a declarat dr. Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti al Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti.


 

Autor A.Frangu 27 Noiembrie 2013, 10:15 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate