Durata de viata a europenilor afectata de poluare

De AGERPRES 03 Februarie 2013, 16:47 Sanatate
Biroul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă privind nivelul de poluare a europenilor. Mai mult de 80% dintre europeni respiră aer al cărui nivel de poluare depăşeşte limitele admise.

În medie, aerul poluat scade cu 8,6 luni durata de viaţă a unui cetăţean european, atrage atenţia OMS, în baza unui studiu cu privire la efectele poluării, ale cărui rezultate subliniază necesitatea unor politici naţionale mai eficiente în domeniu.

Autorii studiului, realizat sub auspiciile OMS, afirmă că expunerea pe termen lung la particulele fine (PM2.5), poate provoca ateroscleroză, complicaţii în timpul naşterii şi boli respiratorii la copii.

Într-o analiză cu date factice privind impactul poluării aerului asupra sănătăţii umane, se menţionează de asemenea o posibilă legătura între poluare şi dezvoltarea neurologică, funcţiile cognitive şi diabet.

Potrivit Centrului de informare al ONU, autorii studiului recomandă ţărilor din Europa elaborarea unor noi norme pentru concentraţia medie de ozon, subliniind totodată necesitatea unor noi standarde OMS pentru concentraţia de dioxid de azot (NO2) - un gaz toxic, produs în urma arderii pentru generarea energiei termice şi a combustiei la motoarele unor automobile.

 

Autor AGERPRES 03 Februarie 2013, 16:47 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate