Campania ''Vin Sărbătorile, nu Sfârşitul Lumii! Stop exceselor alimentare!''

De AGERPRES 15 Decembrie 2010, 22:42 Sanatate
Campania ''Vin Sărbătorile, nu Sfârşitul Lumii! Stop exceselor alimentare!'' a fost lansată, miercuri, de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, cu scopul de a atrage atenţia asupra efectelor nocive pe care le are această perioadă de supra-alimentare asupra organismului uman.

Conform unui studiu, 43% din românii din mediul urban au obiceiuri alimentare nesănătoase şi nu respectă orarul meselor. Principala problemă este faptul că alimentele sunt selectate în principal după gust, fără a se ţine cont de valorile nutritive.

În perioada sărbătorilor de iarnă, românii au obiceiul de a consuma cantităţi uriaşe de mâncare şi, în special, preparate din carne de porc. Şi cum alcoolul nu poate lipsi într-o zi de sărbătoare de la masă, se fac abuzuri şi în acest sens, ceea ce duce la probleme digestive, hipertensiune, iar pe termen lung, la boli de inimă şi diabet.

Potrivit profesorului Mencinicopschi, masa îmbelşugată înseamnă digestie îngreunată. Aproape toate felurile tradiţionale de mâncare sunt preparate din ingrediente incompatibile, din îmbinarea cărora rezultă alimente greu de digerat, hipercalorigene, care stropite generos cu alcool pot trimite de urgenţă la spital, atrage atenţia specialistul.

Consumul excesiv de alcool este destul de frecvent în această perioadă a anului, după cum o dovedesc statisticile medicale făcute publice în anii precedenţi. Consumul moderat de alcool nu este periculos, problemele apar atunci când se depăşeşte limita.

Pentru a evita problemele gastrice din perioada aceasta, când toţi mâncăm ceva mai mult şi mai gras, sunt necesare anumite măsuri de precauţie, respectiv să mâncăm sănătos, să reducem tutunul, să consumăm multe citrice şi odihnă suficientă.


Pentru a petrece sărbatori liniştite şi fără probleme de sănătate, prof. dr. Mencinicopschi oferă mai multe informaţii pe site-ul său - www.doctormenci.ro - unde urmează să fie postate şi o serie de articole informative cu sfaturi esenţiale pentru a "supravieţui" sărbătorilor.

Potrivit prof. Mencinicopschi, scopul este de a educa poporul român şi de a oferi informaţii cruciale pentru această perioadă a anului.

 

Autor AGERPRES 15 Decembrie 2010, 22:42 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii