Brăila: Test gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin

De AGERPRES 03 Mai 2012, 16:46 Sanatate
Un program de screening pentru depistarea a cancerului de col uterin a fost demarat în judeţul Brăila la iniţiativa dr. Lucian Căprariu, angajat al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, testarea urmând să se desfăşoare gratuit din doi în doi ani.

Pe lângă testul Babeş-Papanicolau, care reprezintă cea mai simplă şi eficientă metodă de a depista din timp cancerul de col uterin, programul iniţiat de dr. Căprariu include şi un curs de educaţie sanitară şi de informare cu privire la cancerul de col uterin, care se va desfăşura la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie.

'Vreau să le ofer femeilor testarea Babeş -Papanicolau gratis, o dată la 2 ani, dacă rezultatele sunt bune şi cât de des este nevoie, dacă sunt probleme.

Intervalul propus pentru testarea gratuită a femeilor în cadrul programelor Ministerului Sănătăţii, respectiv de 5 ani, nu este suficient ca România să scape de poziţia de lider european în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer de col uterin', a declarat, joi, dr. Căprariu.

 

Autor AGERPRES 03 Mai 2012, 16:46 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate