PRECIZARI REFERITOARE LA DEPISTAREA, DE OUA CONTAMINATE CU FIPRONIL

De Redactia 13 August 2017, 21:37 Sanatate

Ca urmare a sesizarilor aparute in mass media, despre faptul ca in unele tari din Uniunea Europeana au fost depistate reziduuri de Fipronil in oua, ANSVSA  a organizat o videoconferinta, ocazie cu care s-a stabilit strategia de actiune la nivel central si judetean astfel:
-S-a dispus controlul depozitelor farmaceutice, a fermelor de pasari ouatoare si pui de carne. In judetul Braila exista 3 depozite farmaceutice, 3 ferme pui carne si 4 ferme gaini oua consum, de la care se obtin in medie 50 000 de oua / zi.
             
Rezultatul controalelor se vor raporta la ANSV saptamanal.
FIPRONIL este un insecticid pentru uz larg, care apartine familiei chimice fenilpirazol. Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpușele, termitele, coropișnitele, gărgărițele și alte insecte. Nu este permisă utilizarea lui ca și substanță antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman.
                
Din declaratiile operatorilor economici a reiesit faptul ca nu au utilizat aceasta substanta in unitatile pe care le detin. In consecinta ouale, carnea de pasare din unitatile ce functioneaza pe teritoriul judetului Braila, sunt sigure pentru consum uman.

 

Autor Redactia 13 August 2017, 21:37 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii