Ziua Limbii Române - mesajul primului ministru

De Alexandrina Iordache 31 August 2013, 15:43 Romania
Domnul Victor Ponta, Prim-ministru al Guvernului României, a transmis urmtorul mesaj cu ocazia sărbătorii, la 31 august 2013, a  Zilei Limbii Române:

„Ziua Limbii Române ne oferă ocazia să preţuim unul dintre simbolurile naţionale, un element care a ajutat la perpetuarea neamului românesc, supus la multe încercări de-a lungul veacurilor. Limba română reprezintă elementul de unitate a românilor de pretutindeni, acel simbol care ne oferă identitate într-o lume aflată în plin proces de globalizare.

Rolul limbii române în formarea statului naţional unitar România a fost esenţial. Aceasta a fost elementul de legătură dintre regiunile istorice româneşti, fapt ce a contribuit, în cele din urmă, la Unirea Principatelor.

Celebrarea graiului românesc în data de 31 august marchează si momentul în care Republica Moldova a adoptat limba română și alfabetul latin. Limba română a fost liantul dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, legătura dintre aceștia nefiind ruptă nici după ce granițele au intervenit și i-au despărțit.

Ca români trebuie să fim mândri că limba noastră, o insulă de latinitate în această parte a Europei, a făcut faţă istoriei şi încercărilor apărute. Este de datoria noastră să transmitem mai departe copiilor şi nepoţilor graiul nostru şi să nu lăsăm vreodată ca acesta să piară.”

Victor Ponta,
Prim-ministru al Guvernului României

 

Autor Alexandrina Iordache 31 August 2013, 15:43 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate