UNTRR solicită simplificarea reglementărilor în domeniul relaţiilor de muncă

De AmosNews 24 Februarie 2011, 22:12 Romania
UNTRR consideră că prevederile Codului Muncii în forma actuală şi reglementările privind piaţa muncii instituie numeroase bariere birocratice, mult prea protective pentru angajaţi în raport cu angajatorii, conducând la o situaţie dezechilibrată pe piaţa muncii.

UNTRR consideră că toţi antreprenorii din Romania fac angajări pentru a-şi creşte capacitatea de lucru în producţie sau servicii, şi nimeni nu concediază decât în situaţii foarte clare:
- restrângerea pieţei pe care activează firma (scăderea cererii pentru produsele sau serviciile oferite de acestea), aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani,
- sau atunci când angajaţii nu dau performanţa aşteptată la locul de muncă (angajatorii nu pot plati angajaţi care oferă performanţă inferioară mediei din piaţă, având în vedere că în acest fel propriile întreprinderi se autodistrug).

Capitalismul de vârf s-a construit prin productivitate şi eficienta îmbunătăţite continuu. Flexibilizarea pieţei muncii va avea ca efect interesul angajaţilor pentru creşterea performanţei şi implicit a valorii acestora pe piaţa muncii. Condiţiile rigide din legislaţia muncii nu fac decât să protejeze trândăveala, lipsa de performanţă şi chiar furtul, iar reconversia profesională este mult descurajată, cu consecinţe directe asupra mobilităţii teritoriale şi profesionale.

Prin flexibilizarea pieţei muncii, formarea profesionala continuă va redeveni un factor de interes comun atât pentru patronat cât şi pentru sindicat, pentru creşterea calificării angajatului, creşterea performanţelor la locul de munca astfel încat partenerii sociali au de câştigat împreună într-un proces sinergetic, în care:
- patronatul creşte eficienţa şi performanta, fără de care iese din concurenţa pentru ocuparea unui loc pe piaţa regională, europeană aflate în deplin proces de globalizare,
- iar sindicatele cresc valoarea, performanta şi posibilitatea de câstig a angajaţilor.

Orice angajator plăteşte pentru performanţă şi o stimulează! Cei care se opun flexibilizării pieţei muncii, oare nu doresc competitivitate, performanţă şi creştere economică? UNTRR susţine simplificarea reglementărilor în domeniul relaţiilor de muncă prin eliminarea actualelor contracte colective de muncă şi stabilirea de forme contractuale cu condiţii flexibile care să asigure protecţia echilibrată atât a angajaţilor, cât şi a angajatorilor şi care să conducă la creşterea competitivităţii, cu efecte pozitive în ansamblul pieţei muncii şi prin creşterea mobilităţii acesteia.


 

Autor AmosNews 24 Februarie 2011, 22:12 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii