Tricolorul realizat la Chişinău va fi desfasurat pe strazile Bucureştiului

De Alexandrina Iordache 18 Octombrie 2013, 15:51 Romania
Un imens steag tricolor, de 1200 mp, a fost cusut timp de trei saptamani de peste 100 de basarabeni. Este una din formele prin care isi manifesta dorinta de unire cu Romania. Drapelul va fi desfăşurat de miile de participanţi la "Marşul pentru Basarabia”, pe traseul Guvernul României (Piaţa Victoriei) – Palatul Parlamentului (Parcul Izvor), duminica, 20 octombrie 2013, cu începere de la ora 14:00.

"Ni s-a spus că dacă vom cere Unirea, o vom face, aşa că iată-ne pe drumul spre Bucureşti. Participarea la marş reprezintă o dovadă în plus a legăturii incontestabile între românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Cristina Zelinschi, originară din Bălţi.

Organizatorii aşteaptă ca peste 10 000 de bucureşteni să răspundă apelului lor şi să ceară factorilor decizionali ca unirea cu Republica Moldova să fie o prioritate naţională. În acest sens, în Parlamentul României a fost înaintat un proiect legislativ iniţiat de societatea civilă.

Un miting similar ca amploare a avut loc în luna septembrie a anului trecut în Chişinău. Aceste evenimente stradale sunt organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie de peste 30 de ong-uri din România, Republica Moldova, SUA, Canada şi mai multe state din Uniunea Europeană.

Platforma Civică Acţiunea 2012

 

Autor Alexandrina Iordache 18 Octombrie 2013, 15:51 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate